Οι μπίζνες των γιορτών συνεχίζονται: 12.500€ το λεπτό στοιχίζει το πρωτοχρονιάτικο σόου της δημαρχίας Μπακογιάννη

Η απόφαση της παράταξης του δημάρχου Μπακογιάννη να δοθούν 215.000€ με απευθείας ανάθεση, για 17 λεπτών εκδήλωση (12.500€/λεπτό), χωρίς κοινό, αποτελεί πρωτοφανή ασέβεια για τον χειμαζόμενο κόσμο της πρωτεύουσας. Η θρασύτατη αυτή απόφαση, ειδικά αυτή την εποχή, δείχνει μια προκλητική αδιαφορία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος με την ακρίβεια, την ανεργία και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Ο δήμος σπαταλά χιλιάδες ευρώ χωρίς ντροπή.

Τα ίδια σκηνικά επαναλαμβάνονται κάθε χρονιά: πέρσι δόθηκε 1.000.000€  χριστουγεννιάτικος μποναμάς στις εταιρείες για  τον στολισμό και τον αποστολισμό της πόλης, ενώ πρόπερσι, η δημαρχία Μπακογιάννη μετέτρεψε την πόλη σε τσίρκο με τις πολλαπλές «υιοθεσίες» από τις «φιλάνθρωπες» εταιρείες που ξεφορτώθηκαν ότι είχαν στις αποθήκες τους.

Και όλα αυτά γίνονται με τη δικαιολογία του ενδιαφέροντος για την «ψυχολογία των κατοίκων»! Αυτοί που με ταξική μεροληψία ενδιαφέρονται αποκλειστικά πως θα «ταΐσουν» το κεφάλαιο και διαλύουν την κοινωνία, ας μην ασχολούνται με την ψυχολογία μας.

Ο λαός και η νεολαία θα πρέπει να σταθούμε απέναντι σε αυτή τη χυδαιότητα, με αγώνα και αλληλεγγύη. Βασική προϋπόθεση, για να πάρει επιτέλους ανάσα ο κόσμος της δουλειάς, είναι η ανατροπή αυτού του συστήματος και των θεσμών του (κυβέρνηση, τοπική διοίκηση) που λειτουργούν στην υπηρεσία των ιδιωτικών εταιρειών λυμαίνοντας τον τόπο.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s