Ολέθριο το σχέδιο της δημαρχίας Μπακογιάννη για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Για πρώτη φορά στην πόλη εγκαθίστανται 50 κοντέινερ ελαφρού τύπου για να στεγαστούν νήπια.

Μεγάλες οι αντιδράσεις του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος, δεκάδες τα ψηφίσματα, χιλιάδες υπογραφές από τους κατοίκους των αντίστοιχων περιοχών.

Διαδικτυακή εκδήλωση Τρίτη 20/4, στις 20:00 στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://zoom.us/j/69804811292?from=join#success

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και live μέσω της σελίδας της ΑΑΑθήνας στο facebook.

Διανύουμε την τρίτη χρονιά όπου η δίχρονη προσχολική αγωγή/εκπαίδευση ΔΕΝ έχει εφαρμοστεί στον δήμο της Αθήνας με ευθύνη των δημοτικών αρχών Μπακογιάννη και Καμίνη και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισαν ότι η εκπαίδευση είναι κόστος που δεν θέλουν να αναλάβουν.

Έτσι, στο παρά πέντε, η δημαρχία Μπακογιάννη επέλεξε να στεγάσει περισσότερα από 1.100 νήπια και προνήπια της πόλης, δηλαδή το 20% των μαθητών των δημοσίων νηπιαγωγείων, σε 50 κοντέινερ, από τα οποία μάλιστα τα 8 σχεδιάζει να τα τοποθετήσει σε αυλές άλλων σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα: στο συγκρότημα στη Νικοπόλεως 8ο Γυμν. και Λύκ., 1ο Εσπερ., 6ο ειδ. Νηπ. 4 κοντέινερ, στο 133ο ΔΣ 3 κοντέινερ, 28ο ΔΣ 1 κοντέινερ και τα 42 στα αδόμητα οικόπεδα.

Ακόμα σχεδιάζει να επιτάξει 7 αίθουσες από δημοτικά: 1ο ΔΣ 1 αίθ., 72ο ΔΣ 1 αίθ., 76ο ΔΣ 2 αίθ., 129ο ΔΣ 1 αίθ. 65ο ΔΣ 1 αίθ., 29ο ΔΣ 1 αίθ.).

Οι όποιες αλλαγές από τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε 58 κοντέινερ με επίταξη προαυλίων και 26 αιθουσών δημοτικών, ήταν αποτέλεσμα της σοβαρής κινητοποίησης και καταγγελιών του εκπαιδευτικού και του γονεϊκού κινήματος που αποκάλυψαν τα σχέδια της δημοτικής αρχής.

Σε αυτά τα πλαίσια τα εκπαιδευτικά σωματεία και οι ενώσεις γονέων, η ομοσπονδία γονέων, σύλλογοι διδασκόντων και σύλλογοι γονέων οργάνωσαν μεγάλη κινητοποίηση έξω από το δημοτικό συμβούλιο χτες 19/4 για τη δίχρονη προσχολική αγωγή/εκπαίδευση τη Δευτέρα. Με μια φωνή κατήγγειλαν το σχέδιο της δημαρχίας Μπακογιάννη που γεμίζει την πόλη με κοντέινερ κι επιτάσσει αίθουσες και προαύλια σχολείων.

Ταυτόχρονα, είναι χιλιάδες οι υπογραφές διαμαρτυρίας από τους κατοίκους των γειτονιών όπου προωθούνται οι επιτάξεις και δεκάδες τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας.

Και ο σχεδιασμός αυτός είναι πάντα υπό την αίρεση ότι ο αριθμός των εγγραφών δε θα αλλάξει, πράγμα πολύ πιθανό γιατί πολλοί γονείς δεν έμαθαν ότι οι εγγραφές έγιναν φέτος Μάρτιο αντί του συνηθισμένου Μαΐου.

Η δημαρχία Μπακογιάννη έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την εξέλιξη γιατί πρόκρινε επιλογές που δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση λύσεις κι αποφάσισε να μη διεκδικήσει ούτε και να διαθέσει χρήματα για την ανέγερση κτιρίων. Το σχέδιό της είναι σχέδιο μιζέριας, κακομοιριάς κι εκπαιδευτικής καθυστέρησης. Το επιχείρημα ότι δεν προλάβαινε είναι απολύτως ψευδές γιατί επί δύο χρόνια δεν πήρε κανένα μέτρο. Διάλεξε τις επιτάξεις και τα κοντέινερ από την αρχή! Στην πραγματικότητα ο κίνδυνος να μείνουν επί δεκαετίες τα κοντέινερ στην πόλη είναι ορατός! Η δημαρχία Μπακογιάννη και η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκουν να εκβιάσουν εκπαιδευτικούς και γονείς την ίδια στιγμή που για σπαταλούν μεγάλα ποσά για μεγάλους περιπάτους και λαμπιόνια, για καταστολή κι αστυνομοκρατία!

Αντίστοιχες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που δεν συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ για ανεγέρσεις κτηρίων. Αντί γι’ αυτό, αυτή εισήγαγε το καθεστώς των κοντέινερ για τη δίχρονη και τις επιτάξεις προαυλίων με τροπολογία που έφερε στη βουλή του 2019. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε και «έλυσε» τα χέρια της σημερινής δημαρχίας να προχωρήσει σε αυτό το ολέθριο σχέδιο. Τα δάκρυα σήμερα είναι κροκοδείλια!

Απέναντι στους εκβιασμούς της σημερινής δημοτικής αρχής καθώς και της προηγούμενης του Καμίνη, το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα δεν μπαίνει σε διλήμματα «Δίχρονη Τώρα για να γευτούν και τα προνήπια της πόλης το αγαθό της αγωγής και της εκπαίδευσης/Νέα κτίρια!

Γιατί τα παιδιά μας έχουν δικαιώματα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s