Σάββατο 24/4, 15:00, λόφος Στρέφη – Εκδήλωση-συζήτηση για την Υπεράσπιση των Δημόσιων και Ελεύθερων Χώρων

Η επερχόμενη «ανάπλαση» του λόφου του Στρέφη, ως «δωρεά» της ιδιωτικής εταιρείας PRODEA, δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Αντιθέτως εντάσσεται στο σχέδιο της μετατροπής της Αθήνας, και ειδικά του κέντρου της, σε σύγχρονο μαζικό τουριστικό προορισμό. Το σχέδιο αυτό στηρίζεται στην αλλαγή της εικόνας του, στην εκδίωξη της κατοικίας και των χρήσεων που την εξυπηρετούν, στην ανάπλαση και μετατροπή του ιστορικού κέντρου σε θεματικό πάρκο-θέρετρο, στην εκτεταμένη ανάπτυξη της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης (τύπου Airbnb), στην δημιουργία παντού τεραστίων ξενοδοχειακών μονάδων. Ο «Μεγάλος Περίπατος» και το σχέδιο μετακίνησης 9 Υπουργείων από το κέντρο στο συγκρότημα της ΠΥΡΚΑΛ εξυπηρετούν αυτό ακριβώς.

Παράλληλα, με πρόσχημα τη βελτίωση των υποδομών ή τον εξωραϊσμό αρχαιολογικών χώρων μεγάλης σπουδαιότητας, η δημαρχία επιχειρεί να επιβάλλει ιδωτικοοικονομικούς όρους στη διαχείρισή τους. Και σαν να μην έφταναν αυτά, είναι έτοιμοι να προσθέσουν στο αδηφάγο αντιλαϊκό σχέδιό τους και άλλα πάρκα της πόλης και αρχαιολογικούς χώρους, όπως την Ακαδημία Πλάτωνα. Το project είναι μεγάλο!

Όλοι εμείς οι κάτοικοι της Αθήνας, νεολαία, ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες, οφείλουμε να αντισταθούμε σε όλα αυτά και να πάμε κόντρα στις πολιτικές Δήμου-κυβέρνησης-κεφαλαίου και ΕΕ, που θέλουν να μας ξεριζώσουν από τον τόπο μας, να μας κρατούν άνεργους/ες και ελαστικά εργαζόμενους/ες, ενώ τα σπίτια μας και όσα μας εξυπηρετούν θα ξεπουλιούνται στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Στα πλαίσια αυτού του αγώνα, ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στηρίζουμε ενεργά την υπεράσπιση του λόφου του Στρέφη. Συμμετέχουμε στην «Εκδήλωση-συζήτηση για την Υπεράσπιση των Δημόσιων και Ελεύθερων Χώρων», που διοργανώνεται από την Ανοιχτή Συνέλευση για τον Λόφο Στρέφη, το Σάββατο 24/04, στις 15.00 στο θεατράκι του λόφου.

Η αφίσα της εκδήλωσης
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s