Εξορμήσεις της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα 19-20/3/2020

Παρεμβάσεις της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 σε super market στις γειτονιές της πόλης μας με προκήρυξη, μικροφωνικές εγκαταστάσεις και ενημερωτικές αφίσες. Μικρή η παρουσία των καταναλωτών, συγκινητική η αντίδραση των εργαζόμενων που άκουγαν τις ντουντούκες και έβγαιναν από τα καταστήματα μιλούσαν για αυτό που ζουν, ζητούσαν τη γνώμη μας για όλα αυτά.

Οι κυριακάτικες εξορμήσεις έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχες δράσεις που έκανε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες και σε άλλες γειτονιές.

«Μένουμε σπίτι» δε σημαίνει σταματάμε τον αγώνα, δε σημαίνει συνηθίζουμε την κατάσταση που μέρα με τη μέρα  προετοιμάζουν και εδραιώνουν. Μένουμε ενεργοί, μένουμε αγωνιζόμενοι και αγωνιζόμενες.

Στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων στα super market, στα φαρμακεία, στα ντελίβερι και σε όλους τους χώρους δουλειάς, δημόσιους και ιδιωτικούς, που λειτουργούν σ’ αυτές τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, για να μας εξυπηρετούν.

Με κείμενα, αφίσες και ανακοινώσεις στις γειτονιές του Κολωνού, βγήκαμε και μιλήσαμε ανοιχτά για την κατάσταση που επικρατεί στα super market, όπου οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν υπερωρίες, να χάνουν το κεκτημένο δικαίωμά τους στην κυριακάτικη αργία και να εκτίθενται στους κινδύνους, χωρίς την κατάλληλη πρόνοια και προφύλαξη από τις επιχειρήσεις, λες και έχουν ανοσία, λες και δεν είναι άνθρωποι, αλλά μηχανές που δουλεύουν ασταμάτητα χωρίς να κινδυνεύουν από τον ιό.

Μιλήσαμε για τα επιδόματα και την απαγόρευση των απολύσεων που απαιτούμε από την κυβέρνηση, καθώς και για τα αιτήματα μας απέναντι στο Δήμο της Αθήνας όπως  την άμεση αναστολή των πληρωμών για οφειλές προς τον Δήμο και τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών, όπως την αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ και την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας διάγνωσης των Δημοτικών Ιατρείων

Δε συνηθίζουμε στον κανιβαλισμό. Δείχνουμε αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας

Δεν ψωνίζουμε τις Κυριακές

Δείχνουμε τη συναδελφική μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα super market

Δε συνηθίζουμε στο κλίμα του ατομικού δρόμου

Παλεύουμε για το δικαίωμα του λαού στην υγεία

Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους

Επίταξη τώρα των ιδιωτικών κλινικών για τις δημόσιες ανάγκες

Δε θα πληρώσουμε εμείς τον κορονοϊό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s