Ενός ανδρός αρχή και διακοσμητικό Δημοτικό Συμβούλιο – σχόλιο του γραφείου τύπου για τους νέους αντιδημάρχους στον δήμο της Αθήνας

Ανακοίνωσε  χθες ο κ. Κ. Μπακογιάννης τους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους για  ορισμένες  αρμοδιότητες του Δήμου.

Το πιο αξιοσημείωτο απ’ όλα είναι ότι ο ίδιος κρατάει: α) Την ευθύνη των οικονομικών, β) την αρμοδιότητα για το προσφυγικό, αλλά και αναλαμβάνει ως πρόεδρος  της Οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, ουσιαστικά δηλαδή τις δύο κορυφαίες επιτροπές που ασκούν την πραγματική διοίκηση στον Δήμο.

Αν πάρουμε υπόψη ότι ο ίδιος τίθεται επικεφαλής και της Εκτελεστικής επιτροπής (όργανο που αποτελείται από τον ίδιο & τους αντιδημάρχους), πάμε για ενός ανδρός αρχή με ένα διακοσμητικό Δημοτικό Συμβούλιο, που θα επικυρώνει τις αποφάσεις οι οποίες παίρνονται εκτός του δημοτικού συμβουλίου, μακριά από τον έλεγχο των ίδιων των δημοτών.

Φαίνεται ότι  δεν έχει εμπιστοσύνη στους εκλεγμένους δημοτικούς  του συμβούλους αλλά ούτε και στους αντιδημάρχους που ο ίδιος διόρισε και θα προτιμήσει να διοικεί με «συμβούλους» εκτός των εκλεγμένων, γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι  δεν μπορεί  να έχει την άμεση εποπτεία τόσων τομέων και επόμενα θα «βασιλεύσει» η παραδιοίκηση με τους ειδικούς συμβούλους -ειδήμονες επί παντός επιστητού, όλοι άνθρωποι του δημάρχου.

Ορισμένες ειδικές επισημάνσεις που δεν αλλοιώνουν όμως την εκτίμηση μας:

  1. Διασπά την ενότητα των τεχνικών υπηρεσιών και ορίζει δύο αντιδημάρχους
  2. Ορίζει αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων (βαρύγδουποι τίτλοι και αξιώματα, χωρίς να μας λέει τι ακριβώς θα κάνει -ποιο θα είναι το αντικείμενο του και το πεδίο δράσης του- με ποιες  δημοτικές υπηρεσίες συνδέεται και σε τι ακριβώς αποσκοπεί μια τέτοια αντιδημαρχία).
  3. Καταργεί την αντιδημαρχία για το Παιδί και ορίζει εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο.

Κατά τα άλλα περιόδευσε (χθες και προχθές) από τα κτήρια της Δ/νσης Καθαριότητας και Πρασίνου, χωρίς να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο για τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών, την επίλυση των προβλημάτων, του κτιριακού προβλήματος και των εγκαταστάσεων, των συνθηκών  εργασίας και της έλλειψης προσωπικού. Επισκέψεις επικοινωνίας για το θεαθήναι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s