Με ειδικό αστυνομικό καθεστώς ο Μπακογιάννης επιχειρεί την καταστροφή του Λόφου Στρέφη

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, αντί ακούσει τους/ις κατοίκους και να σταματήσει τα σχέδια καταστροφής των γειτονιών του κέντρου, προχώρησε σήμερα σε επίδειξη πυγμής, φέρνοντας τις δυνάμεις καταστολής ως φύλακες αγγέλους των εταιρειών κατασκευής και real estate. Συγκεκριμένα, αντί να πάρει πίσω το κατάπτυστο σχέδιο για ανάπλαση του λόφου Στρέφη, αντί να ενδιαφερθεί για τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων, των συλλογικοτήτων τους και των ανθρώπων που φροντίζουν οι ίδιοι τον λόφο, φέρνει μια ολόκληρη κουστωδία αστυνομικών δυνάμεων (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ) για συνοδεύσουν τους εργολάβους της Prodea και του ΑΚΤΩΡ.

Με αυτή τη μέθοδο μαστίγιου προσπαθεί να βαφτίσει το ψάρι κρέας, για μια ανάπλαση της οποίας μόνο η μελέτη έχει κοστίσει 2εκ.€, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και κυρίως του ίδιου του λόφου, όπως για την καθημερινή φροντίδα-περιποίηση και εμπλουτισμό του πρασίνου του. Αντίθετα, σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης του Λόφου Στρέφη γίνονται σοβαρές καταγγελίες για εργασίες εκσκαφής που καταστρέφουν μεγάλο μέρος της χλωρίδας και της πανίδας του πάρκου.

Βεβαίως είναι σαφές ότι, και σε αυτή την περίπτωση, η μόνη στόχευση του κεφαλαίου και της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης που το στηρίζουν είναι η κερδοφορία και τουριστικοποίηση. Αντιθέτως υπάρχει πλήρης αδιαφορία για τα αναγκαία έργα που θα εναρμονίζονται με τη γεωγραφία του λόφου και θα είναι έργα ουσίας και όχι βιτρίνας όπως αυτά που επιχειρούνται.

Δεν θα τους περάσει.

Το καταστροφικό σχέδιο της κεφαλαίου, κυβέρνησης και Μπακογιάννη για τη μετατροπή του χαρακτήρα του κέντρου της πόλης, από ένα κέντρο γειτονιών κατοίκων, εργαζομένων και νεολαίας, μεταναστών και ντόπιων, σε ένα γκέτο-θεματικό πάρκο, θέρετρο τουριστικής ανάπτυξης, ακριβών ενοικίων και μαζικής τουριστικής κατανάλωσης δεν πρέπει να υλοποιηθεί.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων και της νεολαίας των Εξαρχείων για να διατηρηθεί ο λόφος δημόσιος και ελεύθερος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s