Η εγκληματική αδιαφορία των αρμόδιων σκοτώνει

Άλλα δύο θύματα μέσα σε λίγες μέρες σε αφύλακτες διαβάσεις στις γραμμές του τρένου του ΟΣΕ, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας κράτους, δήμου και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όλοι οι αρμόδιοι επιδεικνύουν εγκληματική αδιαφορία όταν πρόκειται για έργα που δεν αφήνουν κέρδη όπως το project Ελληνικό και ο Μεγάλος Περίπατος. Έργα που είναι απαραίτητα όμως, για να μπορούν οι κάτοικοι δυτικά της πόλης να πηγαίνουν και να έρχονται με ασφάλεια στις δουλειές τους.

Από το 2017, με τους πρώτους θανάτους δύο γυναικών, κατοίκων  της περιοχής, στις γραμμές του τρένου, κάτοικοι και φορείς κινητοποιήθηκαν για να σταματήσουν τα θανατηφόρα «ατυχήματα». Έγιναν συνελεύσεις κατοίκων, συγκεντρώσεις, παραστάσεις στο υπουργείο, στον ΟΣΕ και στον δήμο. Ο κάθε φορέας έριχνε τις ευθύνες στον άλλο και όλοι μαζί στους «απρόσεκτους» κατοίκους.

Και ενώ δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε το έργο της υπογειοποίησης (όχι πλήρες γιατί δεν συμπεριλήφθηκε το τμήμα από τον σταθμό Λαρίσης προς τον Πειραιά), ο κόσμος συνεχίζει να δολοφονείται πάνω στις γραμμές.

Τα αιτήματα, διαχρονικά αποτυπωμένα, παραμένουν για να θυμίζουν τις ευθύνες όλων των αρμόδιων:

  • Απαραίτητα μέτρα ασφαλούς διάβασης στις αφύλακτες πεζοδιαβάσεις, με την τοποθέτηση φωτεινών και ηχητικών μεθόδων προειδοποίησης, σε όλο το μήκος των γραμμών.
  • Επισκευή και διαμόρφωση με ειδικό τάπητα και ασφαλείς διαδρόμους στις άκρες (για πεζούς και ΑΜΕΑ) στις φυλασσόμενες ή μη, μεικτές διαβάσεις (Αγ. Μελετίου, Σεπολίων, Λένορμαν, Λ. Αθηνών, κ.λπ.), με κατασκευή πεζογεφυρών όπου απαιτείται.
  • Πλήρη υπογειοποίηση των γραμμών που χωρίζουν τις γειτονιές των Σεπολίων, τις γειτονιές του Ταύρου, του Ρέντη και του Πειραιά, και συνεχίζουν να δημιουργούν, πέραν των άλλων προβλημάτων, και θανατηφόρα «ατυχήματα».

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων και καλούμε την Παρασκευή 3/12/21, τις 12:00 σε παράσταση στον ΟΣΕ (Καρόλου).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s