Συλλογική εκπροσώπηση και λειτουργία, εναλλαγή στην εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της, υπογράμμισε τη δημοκρατική λειτουργία της, την ολομελειακή λήψη των αποφάσεων της και τη συλλογική της εκπροσώπηση και εναλλαγή. Η αστική πολιτική αναφέρεται στους ηγέτες και στις ηγεσίες, στους «ειδικούς» που ξέρουν, στους παράγοντες που μόνο αυτοί τα καταφέρνουν. Απέναντι σε αυτή την αντίληψη, η συλλογική λειτουργία δεν είναι για μας κενό γράμμα. Αντιθέτως η πολιτική συμμετοχή όλων των αγωνιστριών και αγωνιστών αποτελεί όρο για το αποτελεσματικό ξεδίπλωμα της δράσης μας. Η εργατική δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο στα λόγια, αποτελεί την αναγκαία εκπαίδευση στο σήμερα για την κοινωνία που οραματιζόμαστε. Η αντικαπιταλιστική, αντισυστημική αριστερά την υπηρετεί αταλάντευτα.

Από τη αρχή της λειτουργίας της δημοτικής κίνησης δηλώσαμε ότι η εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα είναι μονοπρόσωπη για ολόκληρη τη θητεία. Γι’ αυτό και ανακοινώσαμε τις/ους συναγωνίστριες/ές που αποτελούν την ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης του σχήματός μας. Έτσι η δημοτική κίνηση θα εκπροσωπηθεί συλλογικά σε ολόκληρη τη θητεία με εναλλαγές στη θέση τις/του δημοτικού συμβούλου. Είναι ένα ζήτημα που δεν το βλέπουμε ως μια τυπική διαδικασία, αλλά ως μια συνειδητή πολιτική θέση: η παραγωγή και η υλοποίηση της πολιτικής κατεύθυνσης δεν αποτελεί έργο ενός ατόμου, αλλά συμπεριλαμβάνει όλες και όλους μας.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο ανακοινώνει ότι, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη διετία της θητείας, προχωρά στην εναλλαγή της εκπροσώπησης της στο δημοτικό συμβούλιο. Η εκλεγμένη σύμβουλος Ρέππα Ντίνα, θα παραιτηθεί και τη θέση της θα αναλάβει ο Κεφαλληνός Παναγιώτης, όπως αποφάσισε η συνέλευση της κίνησης.  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s