Η έμφυλη βία δεν κάνει διακοπές. Πορεία Σάββατο 2/10 18:00, από τον σταθμό Άνω Πατησίων προς την περιοχή της Λαμπρινής

Το καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες πολλών περιστατικών σεξιστικών και παραβιαστικών συμπεριφορών, έμφυλης βίας οποιαδήποτε μορφής, μέχρι και γυναικοκτονιών, ενώ υπάρχουν άλλες τόσες περιπτώσεις που έμειναν στην αφάνεια. Μετράμε την 11η γυναικοκτονία μέσα στον χρόνο, ενώ οι βιασμοί, οι ψυχολογικές και σωματικές κακοποιήσεις γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων είναι πλέον καθημερινότητα. Ειδικά μέσα στην περίοδο των lockdown τετραπλασιάστηκαν τα περιστατικά έμφυλης βίας, ενώ το 10% των περιστατικών αφορούσε παιδιά.

Η πανδημία και οικονομική κρίση έχει μεγαλύτερες και πιο καταστροφικές συνέπειες σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ άτομα, σε μετανάστ(ρι)ες και προσφυγ(ισσ)ες. Αυτοί/ές βλέπουν να εξαφανίζονται τα απαράβατα δικαιώματα τους στην εργασία, στην εκπαίδευση και στη ζωή, λόγω των πατριαρχικών και ρατσιστικών  αντιλήψεων, που βαθαίνουν την εκμετάλλευση τους από το κεφάλαιο και ενισχύουν τη διάσπαση της εργατικής τάξης. Σε μία κοινωνία και ένα σύστημα όπου μαζί κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο και ΜΜΕ συντηρούν και αναπαράγουν την κουλτούρα του βιασμού, το victim blaming, την αντίληψη ότι οι ζωές και τα σώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων είναι κτήματα προς χρήση και εκμετάλλευση, την υποβάθμιση και σύνθλιψη των μεταναστ(ρι)ών, προσφυγ(ισσ)ων, τοξικορξαρτημένων ατόμων και μειονοτικών ομάδων, εμείς ορθώνουμε το ανάστημα μας και απαντάμε με τις αγωνιστικές μας δράσεις για να μπει ένα τέλος!

Ήδη από τον Σεπτέμβρη δώσαμε ηχηρό μήνυμα στην πορεία για τη Zackie, δεν ξεχνάμε όμως τα καλοκαίρια μας και τον καθημερινό αγώνα. Και φέτος νέα κορίτσια βρέθηκαν ευάλωτα στα χέρια επίδοξων κακοποιητών που σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να τους επιβληθούν χωρίς ευθύνες και συνέπειες. Σε Παρίσαινα Πηλίου και Ικαρία, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, παρέα αντρών προέβη σε παραβιαστικές και κακοποιητικές ενέργειες εναντίον τους. Είναι οι ίδιοι που γυρνούν στην πόλη μας ακολουθώντας παρόμοιο μοτίβο. Απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και καταπίεση, βγαίνουμε στον δρόμο και αγωνιζόμαστε, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα έμφυλης βίας.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη φεμινιστική πορεία το Σάββατο 2/10 στις 18:00, από τον σταθμό Άνω Πατησίων προς την περιοχή της Λαμπρινής. Ενάντια σε πατριαρχικές και άλλες εκμεταλλευτικές/εξουσιαστικές σχέσεις, ενάντια στον μισογυνισμό και σεξισμό που τρέφουν το σύστημα, απαντάμε συλλογικά, φεμινιστικά, αντικαπιταλιστικά σε κάθε εκμετάλλευση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s