Τα γήπεδα ανήκουν στον λαό! Ελεύθερη άθληση για όλους!

Πλήθος κόσμου πραγματοποίησε την Κυριακή 26/9 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αττικό Άλσος, διεκδικώντας να δοθούν και πάλι τα γήπεδα τένις στους πολίτες για να τα χρησιμοποιούν ελεύθερα, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα. Μετά την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να δοθούν τα γήπεδα αποκλειστικά προς εκμετάλλευση σε αθλητικά σωματεία, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ζητείται πλέον χρηματικό αντίτιμο από τον κόσμο. Ειδικότερα, για τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καταγγέλλει:

«’Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (υπεύθυνη για τη λειτουργία των γηπέδων) και η Περιφέρεια Αττικής (στην οποία ανήκει η διαχείριση του Άλσους και των γηπέδων), εδώ και ένα μήνα παραχώρησαν (ατελώς) τα γήπεδα σε ιδιωτικό Όμιλο Τένις (Όμιλος Νέας Ιωνίας), που ζητάει αντίτιμο για τις προπονήσεις. Ο «αθλητισμός για όλους» έγινε «αθλητισμός για όσους έχουν να πληρώσουν» και οι αθλούμενοι αντίκρισαν λουκέτα! Ακόμη χειρότερα, στην πορεία έμαθαν ότι αυτό έγινε με απαίτηση της ΓΓΑ για να παραχωρηθούν τα γήπεδα σε Όμιλο που σχετίζεται με τον προσωπικό προπονητή του Λ. Αυγενάκη».

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταγγέλλουμε κάθε έμμεση ή άμεση επιδίωξη ιδιωτικοποίησης των δημόσιων και των ελεύθερων χώρων, καθώς και των κοινωφελών δραστηριοτήτων, όπως είναι ο αθλητισμός, που χρειάζεται και έχει ανάγκη ο λαός. Εξ αρχής έχουμε στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων για την επιστροφή των γηπέδων σε αυτούς.

  • Άλσος και γήπεδα ανοιχτά σε όλους και όλες!
  • Αθλητισμός για όλους
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s