Τώρα ξέρουμε τι είναι οι «οικίσκοι» για τη δίχρονη προσχολική αγωγή/εκπαίδευση: τενεκέδες

Την Τρίτη 2 Ιουνίου, στο προαύλιο του 63ου Γυμνασίου άρχισαν να τοποθετούνται τα πρώτα κοντέινερ για τη δίχρονη προσχολική αγωγή/εκπαίδευση. Εκεί, ο δήμος σχεδιάζει να στεγάσει τα παιδιά του 54ου νηπιαγωγείου.

Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους: ψευτοκατασκευές, ελαφρού τύπου τσίγκινα κουτιά, τενεκέδες. Το καλοκαίρι φούρνοι και τον χειμώνα ψυγεία, χωρίς κεντρική θέρμανση, αποκλειστικά με air condition σε καιρό πανδημίας, χωρίς καλό εξαερισμό, χωρίς μόνωση και φυσικά με πολύ περιορισμένο μέγεθος.

Σε αυτούς τους τενεκέδες επιδιώκει να στοιβάξει ο δήμος τα 4χρονα και 5χρονα νήπια της πόλης χωρίς καμία αιδώ και μάλιστα μέσα στην πανδημία!

Αυτούς τους τενεκέδες θέλουν να «στολίσουν» με ψευτοτουβλάκια για να καλύψουν τη φτήνια και την ακαταλληλότητά τους για σχολική στέγη.

Οι ευθύνες της δημαρχίας Μπακογιάννη που επέλεξε να μη δώσει ή να διεκδικήσει από το κράτος ούτε ένα ευρώ για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής/εκπαίδευσης, είναι τεράστιες. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πρόσδεσή της με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι βάρος για την πόλη και τις ανάγκες των κατοίκων, ειδικά των λαϊκών γειτονιών.

Μεγάλες ευθύνες έχει επίσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν προϋπολόγισε κανένα κονδύλι για πρόγραμμα στέγης για τη δίχρονη προσχολική αγωγή/εκπαίδευση, ενώ αντίθετα έφτιαξε το νομοθετικό πλαίσιο και το ΕΣΠΑ για τη στέγαση των παιδιών στα τσίγκινα κουτιά. Αντίστοιχη ευθύνη φέρουν βεβαίως και όποιες άλλες παρατάξεις στον δήμο υπερψήφισαν στην οικονομική επιτροπή αυτό τον εξευτελισμό της εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, είναι φανερό από τις φωτογραφίες ότι αναφερόμαστε σε προαύλιο χώρο του 63ου Γυμνασίου και όχι φυσικά σε αδόμητο οικόπεδο όπως είχε ψηφίσει το ΔΣ. Ένα χώρο μάλιστα, όπου βρίσκεται σε επικίνδυνη διασταύρωση και με απίστευτο θόρυβο!

Τα παιδιά της πόλης μας αξίζουν καλύτερη μεταχείριση. Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση και χλευασμό. Οι δικαιολογίες περισσεύουν. Δεν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες χώρων και χρόνου. Υπάρχει πολιτική επιλογή της δημαρχίας Μπακογιάννη να μη δώσει και να μη διεκδικήσει κονδύλια για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής.

Απαιτούμε και καλούμε το ΔΣ να αποφασίσει:

  • Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής κι εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο του 2021. Καμία σκέψη για αναστολή της εφαρμογής τη νέα σχολική χρονιά
  • Να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση του δήμου και της οικονομικής επιτροπής για κοντέινερ ελαφρού τύπου για σχολική στέγη. Πρόγραμμα σχολικής στέγης με βαρέου τύπου κατασκευές για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης/αγωγής από τον Σεπτέμβριο του 2021
  • Να εξαιρεθούν όλοι οι προαύλιοι χώροι όλων των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων από την τοποθέτηση κοντέινερ για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση/αγωγή, όπως απαιτεί το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα. Οικόπεδα υπάρχουν και μάλιστα πολλά από αυτά ανήκουν στην ΚΤΥΠ. Να προχωρήσει άμεσα ο δήμος σε συγκεκριμένες διεκδικήσεις από την ΚΤΥΠ.

Τα παιδιά δεν είναι κόστος! Είναι το μέλλον!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s