Σε τραγική κατάσταση τα σχολεία της Αθήνας – και το 36ο ΔΣ χωρίς πλήρη καθαριότητα

Ως πού θα φτάσει τόση αδιαφορία και ανευθυνότητα;

Το ένα μετά το άλλο τα σχολεία του δήμου της Αθήνας δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα, γιατί χάνουν το προσωπικό καθαριότητας που είχαν. Ο δήμος συνεχίζει να «νίπτει τας χείρας του» για τέταρτη εβδομάδα. Σήμερα το 36ο ΔΣ και το 82ο νηπιαγωγείο έμειναν με μία καθαρίστρια και για τις δύο σχολικές μονάδες, για να καλύψει την καθαριότητα για σχεδόν 300 παιδιά και σε ένα κτίριο με περισσότερες από 22 αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους, με λειτουργία 8.00-16:00 και με άλλες δυο ώρες τουλάχιστον για να καθαριστεί μετά τη λήξη των μαθημάτων. Πράγμα φυσικά αδύνατον έτσι κι αλλιώς.

Τα ζητήματα αυτά  θέτουμε ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα εδώ και δυο μήνες. Τίποτα από αυτά δεν ήταν άγνωστο! Και αντί ο αντιδήμαρχος παιδείας Εμ. Καλαμπόκας, στο ΔΣ στις 10/5 να τοποθετηθεί για το τι θα πράξει,  επιδίωξε να μας διαψεύσει. Λίγες μέρες μετά έσκασε η βόμβα του 20ου ΔΣ, το οποίο έμεινε χωρίς καθόλου καθαρίστρια, τώρα των 36ου ΔΣ και 82ου νηπ. Αυτή τη στιγμή όλα τα σχολεία της πόλης έχουν μία καθαρίστρια και φυσικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η δημαρχία Μπακογιάννη το μόνο που κάνει είναι να σιωπά για να μην εκθέσει την κυβέρνησή της και τον Βορίδη που επιδεικνύει πρωτοφανή ανευθυνότητα και αδιαφορία.

Η αντιδημαρχία οφείλει να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο ΔΣ σήμερα 24/5.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα προτείνουμε το παρακάτω ψήφισμα του ΔΣ για το ζήτημα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων καταγγέλλει την αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός Βορίδης στο ζήτημα των ελλείψεων σε προσωπικό καθαριότητας για τις σχολικές μονάδες, τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Απαιτούμε άμεσα την ανανέωση της σύμβασης των 69 καθαριστριών που έχουν προσληφθεί με 4μηνες συμβάσεις και οι οποίες έληξαν στις 30 Απριλίου, την παράταση όλων των σημερινών συμβάσεων ώστε να υπάρχει πλήρη κάλυψη των σχολικών μονάδων σε προσωπικό καθαριότητας και τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών καθαριότητας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s