Συγκέντρωση αλληλεγγύης – Τετάρτη 15/7, 16:30, πλατεία Βικτωρίας

Απέναντι στις συγκεντρώσεις μίσους και ρατσισμού, εμείς δηλώνουμε καθαρά «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας»!

Εδώ και ένα μήνα στην πλατεία Βικτωρίας ξεδιπλώνεται η ρατσιστική μανία και ο μισάνθρωπος κυνισμός, κυβέρνησης και δήμου απέναντι στους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε εξώσεις προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να εκδιώκονται χωρίς να τους παρέχουν κανένα πραγματικό δίκτυ προστασίας, χιλιάδες άστεγοι, οικογένειες με μωρά παιδιά, γυναίκες, άντρες, ηλικιωμένοι.

Κι ενώ η κυβέρνηση τους κάνει έξωση οδηγώντας τους στον δρόμο της αστεγίας, στη συνέχεια με ΜΑΤ, ωμή βία και τη συνδρομή του δήμου, τους διώχνει από κάθε σημείο που βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο. Θέλουν να τους εξοντώσουν. Σε συνεργασία με τον δήμο προχώρησαν πολλές φορές σε εκκένωση της πλατείας Βικτωρίας ενώ πρόσφατα ο δήμος προχώρησε στην ακραία ρατσιστική κι αντικοινωνική απόφαση να αφαιρέσει τα παγκάκια από την πλατεία ώστε να εμποδίσει μανάδες με νήπια και βρέφη να ξεκουράζονται εκεί.

Ως στήριγμα αυτών των ακραίων ρατσιστικών επιλογών η ΝΔ και οι ακροδεξιοί συνοδοιπόροι της δεν διστάζουν να επανασυστήσουν τις «επιτροπές κατοίκων» Αγίου Παντελεήμονα, Πλατείας Αμερικής και Πλατείας Βικτωρίας που στο παρελθόν έδρασαν ως το μακρύ χέρι κάθε φασιστικής επίθεσης απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των συγκεκριμένων επιτροπών, ήταν η Θέμις Σκορδέλη, μέλος της Χρυσής Αυγής, καταδικασμένη για επίθεση με μαχαίρι σε μετανάστη.

Στόχος της επανεμφάνισής τους η ανάπτυξη του μίσους και του ρατσισμού, η ενεργή υποστήριξη της ρατσιστικής κυβερνητικής πολιτικής.

Αυτοί καλούν την Τετάρτη 15/7 σε συγκέντρωση με τίτλο μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας απαιτώντας την εκκένωση της πλατείας από τους πρόσφυγες και την κατάργηση των προγραμμάτων στέγασης τους με στόχο να αναβιώσουν τα ρατσιστικά πογκρόμ του παρελθόντος.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα υψώνουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στους κατατρεγμένους του πολέμου και της φτώχειας, δηλώνουμε καθαρά «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας».

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδίκης του ρατσισμού, Τετάρτη 15/7, στις 16:30 στην πλατεία Βικτωρίας!

Αγωνιζόμαστε μαζί, ντόπιοι και πρόσφυγες για:

  • Να ζήσουμε μαζί ειρηνικά ντόπιοι και πρόσφυγες μέσα στις πόλεις και στα χωριά μας.
  • Να υψώσουμε τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης για να μην περάσουν τα σχέδια των εξώσεων.
  • Διαμονή των προσφύγων σε κατοικίες με αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης των προσφύγων μέσα στις πόλεις και στα χωριά μας. Όχι στη γκετοποίηση.
  • Να συνεχιστούν και να επεκταθούν τα προγράμματα στέγασης για όλους τους αιτούντες άσυλο και τους αναγνωρισμένες/ους πρόσφυγες, όπως και για κάθε άστεγο. Διαμονή σε κατάλληλα καταλύματα πάντα μέσα σε κατοικημένες περιοχές για μεταβατικό περιορισμένο χρόνο μέχρι την εγκατάσταση όλων σε διαμερίσματα και κατοικίες. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους η κυβέρνηση, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.
  • Άσυλο για όλα τα θύματα των πολέμων και των διώξεων. Όχι στις καθυστερήσεις και τον πλαστό αποχαρακτηρισμό χωρών από εμπόλεμες.
  • Ελευθερίες και πρόσβαση στην υγεία (χορήγηση ΑΜΚΑ σε όλους), στην παιδεία, στην εργασία, στην πρόνοια με ίσα δικαιώματα.
  • Απεγκλωβισμός από τα νησιά, όχι σε κλειστά ή «ανοικτά» στρατόπεδα-φυλακές, όχι στη γκετοποίηση.
  • Όχι σε απελάσεις, επαναπροωθήσεις, απωθήσεις.
  • Ελεύθερη μετακίνηση σε όποια περιοχή ή χώρα θέλουν να μείνουν. Όχι σε φράκτες στον Έβρο και το Αιγαίο. Ανεμπόδιστη είσοδος στη χώρα μας και σε όλες τις χώρες στους πρόσφυγες και δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου.
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

Υψώνουμε ασπίδα προστασίας

Κανένας πρόσφυγας άστεγος-φυλακισμένος-κυνηγημένος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s