Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις… Σχετικά με την απαγόρευση από τη δημαρχία Μπακογιάννη πραγματοποίησης αντιρατσιστικής-αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια

Δεν πρόλαβαν να περάσουν τρεις μέρες από το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας που καταδίκαζε την εισαγγελική πρόταση για την αθώωση της ΧΑ, και η δημοτική αρχή Μπακογιάννη απέδειξε πόσο προσχηματική ήταν η ψήφος της.

Με μια πρωτοφανή απόφαση για τα χρονικά της πόλης της Αθήνας, αρνήθηκε να παραχωρήσει ρεύμα και διευκολύνσεις στην Ομόνοια για την πραγματοποίηση αντιρατσιστικής αντιφασιστικής συγκέντρωσης της ΚΕΕΡΦΑ στις 21 Μάρτη, μέρα όπου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας πραγματοποιούνται πλήθος συλλαλητηρίων και εκδηλώσεων.

Δεν μας εντυπωσιάζει ούτε μας δημιουργεί έκπληξη. Ταιριάζει απόλυτα με όλη τη θητεία της παράταξης Αθήνα ψηλά του Μπακογιάννη στον δήμο της Αθήνας όπως και της κυβέρνησης της ΝΔ. Το δόγμα Νόμος-Τάξη-Κέρδη, ο ακραίος αυταρχισμός με την αστυνομοκρατία στις γειτονιές της πόλης, τις συλλήψεις στο σωρό, τα ξεβρακώματα, τις εκκενώσεις καταλήψεων, το χτύπημα του νεολαιίστικου κινήματος και του πανεπιστημιακού ασύλου είναι η πραγματική εικόνα που δεν μπορεί να κρυφτεί από καμιά προσχηματική ψήφο.

Ο Μπακογιάννης ξεπληρώνει γραμμάτια! Η προσχηματική κίνηση για τη ΧΑ χρειάζεται μια κίνηση αντίβαρο για να καθησυχάσει την ακροδεξιά πτέρυγα. Γι’ αυτό δεν παραχωρήθηκαν διευκολύνσεις για τη συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ στις 21 Μάρτη. Μήνυμα στέλνει προς πάσα κατεύθυνση.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή και με το ψήφισμα που καταθέσαμε ότι η ισόβια καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση δεν θα έρθει μέσα από μέτωπα συνταγματικού τόξου που συμπεριλαμβάνουν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη ΝΔ, δε θα γίνει από μια επίπλαστη προσχηματική ενότητα αυτών που δεν δίστασαν να συγκυβερνήσουν με τον ακροδεξιό Καμένο, να φωτογραφηθούν με τον Κασιδιάρη στο Καστελόριζο, με τον Λαγό στις παρελάσεις, που νομιμοποίησαν τα στρατόπεδα της ντροπής στη Μόρια, αυτών που μίλησαν για πλωτό φράχτη και ευνόησαν το ακροδεξιό παραλήρημα του Άδωνι και φτιάχνουν σήμερα τα κλειστά στρατόπεδα-φυλακές των κατατρεγμένων του πολέμου και της φτώχειας.

Η ισόβια καταδίκη της ΧΑ θα είναι αποτέλεσμα της εργατικής και νεολαιίστικης πάλης, του μαζικού, ταξικού αντιφασιστικού κι αντιρατσιστικού κινήματος.

Καμιά δημοτική αρχή δεν θα μετατρέψει τις πλατείες μας σε επιχειρηματικά άβατα και λάφυρα ακροδεξιών!

Η συγκέντρωση στην Ομόνοια, όπως και οι συγκεντρώσεις άλλων αντιρατσιστικών κι αντιφασιστικών οργανώσεων σε άλλες πλατείες του δήμου της Αθήνας καθώς και σε όλη τη χώρα, θα πραγματοποιηθούν. Θα το εξασφαλίσει η πάλη των εργαζόμενων και της νεολαίας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

4 σκέψεις σχετικά με το “Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις… Σχετικά με την απαγόρευση από τη δημαρχία Μπακογιάννη πραγματοποίησης αντιρατσιστικής-αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια

  1. […] του Θεάματος, εκδόσεις Ελεύθερος Τύπος, σελ.27 [16] Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις… Σχετικά με την απαγόρευση… [17] Καρυές Λακωνίας – Αγάλματα Θεών Εστίας και […]

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s