Έκοψαν το φυσικό αέριο στο 66ο ΔΣ Αθήνας γιατί η δημοτική αρχή Μπακογιάννη δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς!

Δήλωση της δημοτικής συμβούλου με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, Ρέππα Ντίνας.

Τεράστια προβλήματα σε όλα τα σχολεία, δεν έχουν ούτε σαπούνι ούτε χαρτί υγείας και η δημοτική αρχή αγρόν αγοράζει!

Απλήρωτοι λογαριασμοί που οδηγούν στο να κόβεται το φυσικό αέριο σε σχολεία μέσα στο καταχείμωνο, απλήρωτοι έμποροι που αρνούνται πια να δώσουν επί πιστώσει στις σχολικές μονάδες, σχολεία χωρίς χαρτί υγείας και σαπούνι, χωρίς τις στοιχειώδεις εργασίες ακόμα και υγιεινής (π.χ. απεντομώσεις, απολυμάνσεις, μυοκτονίες, αντιμετώπιση τρωκτικών), αδυναμία για επισκευές καυστήρων, φωτοτυπικών, Η/Υ κ.λπ.) είναι η σημερινή εικόνα των σχολικών μονάδων στον δήμο τις Αθήνας εξαιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη!

Οι 14 σχολικές επιτροπές του δήμου δεν έχουν δώσει ακόμα ούτε ένα ευρώ από την 3η και 4η δόση της κρατικής επιχορήγησης στα σχολεία, την οποία έχει πάρει ο δήμος της Αθήνας, εξαιτίας ενώ έχουν εξαφανιστεί τα χρήματα της 1ης σχολικής επιτροπής της ΠΕ.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο δήμαρχος Μπακογιάννης απαξίωσε να συναντηθεί με τα εκπαιδευτικά σωματεία, Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ που έκαναν αίτημα συνάντησης για τα μέγιστα αυτά ζητήματα.

Ακόμα και στα ζητήματα των χρημάτων που εξαφανίστηκαν από τον λογαριασμό της 1ης σχολικής επιτροπής υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια. Σε επικοινωνία με τον πρόεδρό της για να ενημερωθώ για το συγκεκριμένο ζήτημα, αρνήθηκε να μου απαντήσει, λέγοντας ότι θα ρωτήσει πρώτα τον αντιδήμαρχο για το παιδί, κ. Καλαμπόκα τι πρέπει να μου πει. Αλλά και στη συνεδρίαση της 1ης σχολικής επιτροπής για αλλαγή διαχειριστή μια και ο προηγούμενος (ορισμένος από την παράταξη Μπακογιάννη) ερευνάται από τη δικαιοσύνη για την εξαφάνιση των χρημάτων, αρνήθηκαν να ενημερώσουν για τα ποσά που έχουν χαθεί, στο όνομα ότι έχει αναλάβει η διακιοσύνη.

Την ίδια στιγμή στις σχολικές επιτροπές, μέλη τοποθετημένα από την παράταξη Μπακογιάννη ειρωνεύονται αυτή την κατάσταση ρίχνοντας την ευθύνη στους διευθυντές/ντριες και στους συλλόγους διδασκόντων ότι δεν πρόβλεψαν (!) ενώ προτείνουν στα σχολεία να τηλεφωνούν στους προέδρους των σχολικών επιτροπών να ζητούν 100 ευρώ (!!!).

Κ. Μπακογιάννη, τα σχολεία δεν λειτουργούν με αυτόματο πιλότο! Τα πενιχρά οικονομικά τους εξ’ αιτίας της μειωμένης κατά 70% κρατικής επιχορήγησης σε συνδυασμό με την παρακράτηση του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές ως «κουμπαρά», τα έκαναν να «στενάζουν» οικονομικά. Εσείς τα αποτελειώσατε!

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα έχουμε δημοσιεύσει πλήθος ανακοινώσεων για το θέμα, θέσαμε το ζήτημα στο Δημοτικό συμβούλιο, παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση της 1ης Σχολικής Επιτροπής μετά τις μηνύσεις. Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη κωφεύει και αδιαφορεί. Αποκαλύπτεται σε ένα ακόμα θέμα θεόγυμνη! Αλλά όπως λέει κι ο λαός μας, «με φρου-φρου κι αρώματα, δουλειά δε γίνεται». Μόνο λόγια και επικοινωνιακές συναντήσεις με στρατηγικούς επενδυτές, ενώ για ότι στενάζει η πόλη, για τις λαϊκές γειτονιές και τα σχολεία τους, μηδέν εις το πηλίκο!

Απαιτούμε να αποδοθούν ΤΩΡΑ όλα τα χρήματα στα σχολεία με βάση τον αλγόριθμο απόδοσης, χωρίς να παρακρατήσουν κανένα ποσό οι σχολικές επιτροπές. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην απόδοση των χρημάτων βαρύνει αποκλειστικά τη δημοτική αρχή.  

Θα επανέλθουμε αναλυτικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s