Η επιχείρηση «μυστρί» και «γύψος» από την κυβέρνηση ΝΔ δεν θα περάσει!

Σαν να ήθελε η κυβέρνηση της ΝΔ να διαβεβαιώσει από την ΑΣΟΕΕ τον Κινέζο πρόεδρο που την ίδια ημέρα βρισκόταν στην Αθήνα -και στο πρόσωπό του όλους του επίδοξους «επενδυτές»- πως τα δις που θα τοποθετήσουν στην Ελλάδα θα επενδυθούν σε μια χώρα όπου επικρατεί το δόγμα «νόμος, τάξη, κέρδη» και το ήρεμο επιχειρηματικό περιβάλλον δεν κινδυνεύει από νεολαιίστικες εργατικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις. Μικρή σημασία έχει γι’ αυτούς αν η πολυδιαφημιζόμενη «ανάπτυξή» περνά από την ισοπέδωση μισθών, δικαιωμάτων και ελευθεριών στην εργασία και ασύλου στα πανεπιστήμια.

Σαν να ήθελε να δηλώσει -μέρες που είναι, και από έναν χώρο τόσο κοντινό στο Πολυτεχνείο- πόσο βαθιά είναι χαραγμένο στο DNA της το «αχτύπητο δίδυμο» της Χούντας: το «μυστρί» του Παττακού και ο «γύψος» του Παπαδόπουλου. Μικρή σημασία έχει γι αυτούς αν το πολυδιαφημισμένο στην εποχή του «οικονομικό θαύμα» της δικτατορίας είχε στο «υπόγειό» του, ως αναγκαία προϋπόθεση για την εγκαθίδρυσή του, την κατάργηση του συνδικαλισμού σε πανεπιστήμια και χώρους εργασίας, το ΕΑΤ-ΕΣΑ, τους βασανιστές τύπου Θεοφιλογιαννάκου και χιλιάδες εκτοπισμένους-φυλακισμένους σε νησιά του Αιγαίου.

Η βιτρίνα τους ράγισε από τη φοιτητική νεολαία που με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα έσπασε το αντιδραστικό λοκ άουτ στην ΑΣΟΕΕ καθώς και από τη μαζική κινητοποίηση της νεολαίας και του λαού το πρωί και το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Ήταν μια πρώτη απόδειξη ότι ο δρόμος που έχουν επιλέξει δεν θα είναι άνετη λεωφόρος, ότι τα δόγματα τύπου ΤΙΝΑ στέκουν αδύναμα απέναντι στη δύναμη των αναγκών και των δικαιωμάτων της λαϊκής πλειοψηφίας, καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι από την ανατρεπτική πάλη της.

Όπως το 1973 στο Πολυτεχνείο, έτσι και σήμερα οι νέοι και οι εργαζόμενοι θα γκρεμίσουν τις επιδιώξεις τους. Παντού στον κόσμο η νεολαία πρωτοστατεί σε μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις. Ας το καταλάβουν καλά οι της κυβέρνησης, όσοι τους στηρίζουν και όσοι έχουν τη δική τους θέση στην «εθνική μνημονίων».

Η πρωτοφανής αστυνομική βία και αγριότητα, η καταπάτηση του ασύλου, η άρνηση να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ακόμη και οι τραυματίες, οι βγαλμένες από άλλες εποχές συλλήψεις με παραβιάσεις οικίας, ο βασανισμός συλληφθέντων και οι διώξεις με κατασκευασμένες και ανυπόστατες κατηγορίες -εν ολίγοις, το πλαίσιο που προδιαγράφουν για την επόμενη περίοδο, πατώντας και στις βάσεις που έθεσαν οι μνημονιακοί προκάτοχοί τους του ΣΥΡΙΖΑ- θα πάρει τη μαχητική και αποφασιστική απάντηση που του πρέπει. Θα γκρεμιστεί όπως και τόσα άλλα αντίστοιχα εγχειρήματα.

Καταγγέλλουμε την παραβίαση του ασύλου, τις συλλήψεις των δύο φοιτητών Δ.Κ. και Γ. Π., μελών της ΕΑΑΚ και τη νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΝΑΡ. Απαιτούμε την αθώωση τους.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και στην πορεία την Κυριακή 17/11, 15:00 Σταδίου, Κοραή καθώς και στα δικαστήρια στις 22 Νοέμβρη όπου δικάζονται οι δύο φοιτητές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s