Αλληλεγγύη στην απεργία στον χώρο του βιβλίου – Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, Κυριακή 14/7, 10:00, Ερμού (Σύνταγμα)

Συνεχίζοντας τον σταθερό αγώνα τους ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ως μέρος του συνόλου των ταξικών αγώνων για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, των αναγκών, της ζωής και της αξιοπρέπειας όλης της εργατικής τάξης, οι εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου, έχουν προκηρύξει απεργία την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους να βρεθούν στο πλευρό τους, γιατί η προσπάθεια των καπιταλιστών για την κατάργηση της Κυριακής-Αργίας δε σταματά. Μάλιστα, μόλις πριν λίγους μήνες, το δικαίωμα στην κυριακάτικη αργία δέχτηκε ένα ακόμα χτύπημα μέσα από µια απόφαση του ΣτΕ που οριακά έκρινε συνταγματικό το άνοιγμα καταστημάτων για όλες τις Κυριακές από Μάη ως Οκτώβρη σε συγκεκριμένες περιοχές. Και είναι ήδη μπροστά µας η έναρξη περιόδου µε τα μαγαζιά ανοιχτά κάθε Κυριακή σε όλο τον Δήµο Αθήνας και άλλες «τουριστικές περιοχές».

Απόφαση που ο Δήµος της Αθήνας όχι απλά συναινεί, αλλά και προσέτρεξε να χειροκροτήσει. Μάλιστα αποδέχτηκε και το χαρακτηρισμό όλου του Δήµου ως τουριστική περιοχή για να βάλει ταφόπλακα και στα μικρομάγαζα στις γειτονιές και το κέντρο, των αυτοαπασχολούµενων οικογενειακών καταστημάτων που αδυνατούν τον ανταποκριθούν στον αθέμιτο ανταγωνισμό µε τις πολυεθνικές που δρουν στο χώρο. 

Η αυξανόμενη µε γοργούς ρυθμούς μετατροπή της Αθήνας σε ένα απέραντο τουριστικό-ξενοδοχειακό χώρο, σε χώρο διασκέδασης και αναψυχής, µε προτεραιότητα την ικανοποίηση των «αναγκών της τουριστικής ανάπτυξης» απέναντι στα εργατικά δικαιώματα, αποτελεί κατεύθυνση που ενστερνίζεται και προωθεί και ο Δήµος της Αθήνας, ως κεντρική γραμμή.

Για µας η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας για όλους τους εργαζόμενους, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής µας, είναι αδιαπραγμάτευτοι όροι, στη συνολική πάλη ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση, τους αντεργατικούς νόµους, ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις το κεντρικό και τοπικό (Δήµο) κράτος.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κεφάλαιο-ΕΕ-Κυβέρνηση, 

Καλούµε το Δηµοτικό Συµβούλιο να πάρει θέση απαιτώντας την εφαρμογή της κυριακάτικης αργίας στα όρια του, καθώς και όλους τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, να τοποθετηθούν.

Απαιτούµε από τις Οµοσπονδίες των κλάδων στο εµπόριο-τουρισµό-επισιτισµό, να ζητήσουν την πλήρη εφαρμογή της κυριακάτικης αργίας (ούτε 5, ούτε 8, ούτε 10 και 32) και να µην ταυτίζονται µε τους εταίρους της γνωστής «Κοινωνικής Συμμαχίας» των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, παρακάµπτοντας τα αιτήµατα των εργαζόµενων.

Κυριακή 14 Ιουλίου, 10:00, Ερμού-Σύνταγμα 

Καλούµε τους εργαζόμενους της Αθήνας να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλάι των συναδέλφων από το σωματείο Βιβλίου Χάρτου και ψηφιακών µέσων, στην απεργιακή συγκέντρωση τους.

Ενώνοντας τη φωνή µας µαζί τους για:

  • Άµεση νοµοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  • Καµία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!
  • Τα εργατικά συμφέροντα µμπροστά
  • Αυξήσεις στους μισθούς – Λιγότερη δουλειά!
  • Μόνιµη και σταθερή δουλειά για ΟΛΟΥΣ. Καµία απόλυση.
  • Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας σύµφωνες µε τις ανάγκες µας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s