Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας (11/6) η δημοτική μας σύμβουλος Όλγα Κλείτσα έθεσε στην πρωτολογία της την ανάγκη να πάρει ο Δήμος απόφαση για την παύση κάθε συνεργασίας τόσο της δημοτικής αρχής Δούκα, όσο και της κυβέρνησής της Ν.Δ. με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
Read More »Ημέρα: 18 Ιουνίου 2025
Ψήφισμα της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Παλαιστίνη

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας της 11/6, η δημοτική μας σύμβουλος Όλγα Κλείτσα κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος, ώστε να καταδικαστεί η παράνομη απαγωγή του πληρώματος του Madleen.
Επίσης, μέσα από το ψήφισμα θεωρούμε σημαντικό να στηριχθεί η διεθνιστική πρωτοβουλίας αλληλεγγύης March To Gaza, στην οποία συμμετέχουν και μέλη μας, με σκοπό να φτάσουν από την Αίγυπτο στα σύνορα της Ράφα, για να πιέσουν ώστε να σταματήσει ο αποκλεισμός της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα: Συνεχές θέατρο παραλόγου στον Λόφο του Στρέφη
Στα Εξάρχεια εκτυλίσσεται, τα τελευταία χρόνια, μια αέναη προσπάθεια επιβολής και τρομοκράτησης από την πλευρά του κράτους. Και αυτό γίνεται με τη συνεργασία της πρώην δημοτικής αρχής και τη φοβική συναίνεση της νυν, όπου και αυτή εν τέλει αποδέχεται και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην περιοχή. Άλλωστε και οι δύο δημοτικές αρχές έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ηγεσία του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Read More »Κοινή ανακοίνωση κινήσεων πόλης και περιφέρειας: Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Οι αριστερές ριζοσπαστικές και αντικαπιταλιστικές κινήσεις σε δήμους και περιφέρειες ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που κινητοποιούνται για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας, για λευτεριά στην Παλαιστίνη, απαιτώντας να σταματήσει το έγκλημα.
- Στηρίζουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας. Στηρίζουμε την αποστολή MARCH TO GAZA, η οποία ήδη αντιμετώπισε εμπόδια και προσπάθειες παρεμπόδισης από την αιγυπτιακή κυβέρνηση.
- Καταγγέλλουμε την υποκρισία των δυτικών κυβερνήσεων που κηρύσσουν ανθρωπιστικές αρχές ενώ οπλίζουν και χρηματοδοτούν το γενοκτονικό κράτος. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ φέρουν άμεση ευθύνη για κάθε νεκρό/ή Παλαιστίνιο/α.
- Συμμετέχουμε στις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την Κυριακή 15 Ιουνίου [ΑΘΗΝΑ, Σύνταγμα, 7μμ] για να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα.