Εικόνες από την εκδήλωση της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα στο 3ο διαμέρισμα

Η εκδήλωση της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα στο 3ο διαμέρισμα, την Τετάρτη 27/9, στα Άνω Πετράλωνα, έγινε με μεγάλη επιτυχία.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Κατερίνα Θανοπούλου, Σοφίαννα Λούβρου και Ζανέττα Λυσικάτου που τοποθετήθηκαν για τα κεντρικά ζητήματα του δήμου, αλλά και εκείνα που απασχολούν τις γειτονιές του διαμερίσματος, από τη στέγαση και τους ελεύθερους χώρους πρασίνου, μέχρι τις ελλείψεις σε μια σειρά δημοσίων υποδομών.

Read More »

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Αυτοί που άφησαν ανοχύρωτη την Αττική, τάζουν τώρα αντιπλημμυρική προστασία!

Ανακοίνωση της περριφερειακής κίνησης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Η συζήτηση για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και για την πολιτική προστασία της περιφέρειας Αττικής έρχεται στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου μετά και από τις εικόνες καταστροφής και την ισοπέδωση των χωριών της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας.

Read More »

Δομές φιλοξενίας θυμάτων έμφυλης βίας: Παρούσα στα χαρτιά, απούσα στην πράξη (και) η Περιφέρεια Αττικής

Άρθρο της Μουστέρη Βικτωρίας, οικονομολόγου, μέλους της συλλογικότητας Sabbat, υποψήφιας με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στον νότιο τομέα. Αναδημοσίευση από το site της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής αδιαφορεί για την προστασία ατόμων που έχουν υποστεί κακοποίηση.

Read More »

Δεν υπάρχει ανθρώπινη πόλη με εξαθλιωμένους πολίτες

Άρθρο του Μπινιώρη Νίκου, μέλους Δ.Σ. εργαζομένων δήμου Καλλιθέας και Γ.Σ. ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποψήφιου στις περιφερειακές εκλογές με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στον νότιο τομέα. Αναδημοσίευση από το site της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική.

Read More »

Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα 1ου διαμερίσματος: Παρασκευή 29/9, 19:00, πλ. Αργεντινής (Παναθήναια), εκδήλωση-συζήτηση «Η πόλη και οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους»

Η τουριστικοποίηση και τα υψηλά ενοίκια δεν είναι μονόδρομος. Διεκδικούμε τις ανάγκες μας στη γειτονιά!

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στην πλατεία Αργεντινής (Παναθήναια), ελάτε να συζητήσουμε για τη ζωή μας στην πόλη και στις γειτονιές μας.

Στο 1ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου (Ιστορικό Κέντρο – Εξάρχεια – Λυκαβηττός – Κουκάκι – Ομόνοια – Μεταξουργείο), που βρισκόμαστε στο επίκεντρο των αλλαγών που μας επιβάλλονται και που μετατρέπουν τη ζωή των πολλών στην Αθήνα, από δύσκολη σε αδύνατη.

Read More »

Εικόνες από την εκδήλωση της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα στο 2ο διαμέρισμα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χθεσινή εκδήλωση της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα στο 2ο διαμέρισμα, στην πλατεία Μεσολογγίου!

Στη συζήτηση, οι Αργυρή Ερωτοκρίτου, Τόνια Κατερίνη, Κική Μένου και Σταύρος Σταυρίδης τοποθετήθηκαν για τα κεντρικά ζητήματα του δήμου, αλλά και εκείνα που απασχολούν τις γειτονιές του διαμερίσματος, από τη στέγαση και τους ελεύθερους χώρους πρασίνου, μέχρι τις ελλείψεις σε μια σειρά δημοσίων υποδομών.

Read More »

Σάββατο 30/9, 19:00, πλ. Αυδή, Μεταξουργείο, εκδήλωση-συζήτηση (+ρεμπέτικο γλέντι): Διαχείριση ή ανατροπή – διεκδικώντας την Αθήνα των κατοίκων και εργαζόμενων

Στις 8 Οκτωβρίου καλούμαστε στις κάλπες για να επιλέξουμε τη νέα δημοτική αρχή, τον δήμαρχο και τους συμβούλους του. Αλλά πώς και με τι κριτήριο θα ψηφίσουμε; Θα πιστέψουμε τα πολύχρωμα φυλλάδια της παράταξης Μπακογιάννη; Τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτή Πόλη–Κ. Ζαχαριάδης) ή του ΠΑΣΟΚ (Αθήνα Τώρα–Χ. Δούκας); Ή κάποιο από τα σχήματα της ακροδεξιάς και του φασισμού; Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιον θα επιλέξουμε ανάμεσα σε αυτούς, αλλά πώς θα σταθούμε απέναντι στις ανάγκες και τα προβλήματά μας.

Read More »

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης: μερικές (όχι και τόσο) φανταστικές ιστορίες

Άρθρο του Αντώνη Δραγανίγου, ηλεκτρολόγου μηχανικού, υποψήφιου στις περιφερειακές εκλογές με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στον δυτικό τομέα. Αναδημοσίευση από το site της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική.

Τα τελευταία χρόνια, κάθε επίσημο κείμενο, κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, κάθε ομιλία κάποιου παράγοντα που σέβεται τον εαυτό του ξεκινάει από την «κλιματική κρίση». Λέξεις όπως η «εξοικονόμηση ενέργειας», η «ανθεκτικότητα», η «πράσινη ανάπτυξη» κ.λπ. έχουν γίνει της μόδας. Προγράμματα με όχι λίγα λεφτά, με στόχο την «εξοικονόμηση ενέργειας» σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, πάνε κι έρχονται… Πολλά όμως από αυτά δεν «απορροφώνται» ή, όταν καταλήγουν σε κάποιο έργο, σε δεύτερο χρόνο εμφανίζονται πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα καλούνται να λύσουν. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις έχουν εμφανιστεί πολύ σημαντικά προβλήματα σε δημόσια κτίρια, π.χ. σχολεία, που είχαν πρόσφατα «αναβαθμιστεί ενεργειακά».

Read More »

Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα: περιοδεία στα νηπιαγωγεία κοντέινερ

Περιοδεία στα κοντέινερ του δήμου της Αθήνας έκανε κλιμάκιο της Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Παπαδάκη και τις υποψήφιες για το δημοτικό συμβούλιο, εκπαιδευτικούς από τον Σύλλογο Αριστοτέλη, Ρέππα Ντίνα και Τάσσου Δήμητρα, όπου συνομίλησαν με το εκπαιδευτικό προσωπικό των νηπιαγωγείων.

Read More »