
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο στην πρόσφατη (5/7/2023) συνέλευση της συζήτησε τους στόχους της παρέμβασης στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας:
1) Επιδιώκουμε την προώθηση ριζοσπαστικής, αντιδιαχειριστικής, αντικαπιταλιστικής πολιτικής δράσης, με στόχο την ανατροπή των αστικών σχεδιασμών στην πόλη και τον δημόσιο χώρο, ενάντια στην αντιδραστικά εξελισσόμενη πολιτική του κεφαλαίου στην πρωτεύουσα της χώρας με μοχλό τη δημαρχία Μπακογιάννη. Με το δόγμα «Νόμος, Τάξη, Κέρδη» προωθούν τη μετάλλαξη της πόλης σε τουριστικό πυλώνα ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πόλη των γυαλιστερών διαφημιστικών φυλλαδίων, των εμπορικών κέντρων και των γειτονιών-διασκεδαστήριων, πόλη μεγάλης κερδοφορίας για τεράστιους οικονομικούς κολοσσούς, με συνοδό την κατασταλτική πολιτική της απέναντι στα κινήματα που αναπτύσσονται καθώς και τα βαθιά τραύματα που αφήνει αυτή η πολιτική στο σώμα της πόλης και στη ζωή των κατοίκων.
2) Συμβάλουμε στο μέγιστο δυνατό, στηρίζουμε και οργανώνουμε, τα κινήματα που αναπτύχθηκαν ενάντια στις κεντρικές αναδιαρθρώσεις, και τα οποία πρέπει να κλιμακωθούν, να μαζικοποιηθούν και να πολιτικοποιηθούν σε ανώτερο επίπεδο ώστε να ανατραπούν οι παραπάνω επιλογές στο Δήμο Αθήνας.
Read More »



