Να σταματήσει άμεσα η καταστροφή του λόφου Στρέφη

Επιτροπή 1ης δημοτικής κοινότητας της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα

Από το πρωί της Τετάρτης 1/2, δήμος και Prodea συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο στον λόφο Στρέφη.

Οι «ελάχιστες παρεμβάσεις» που διατυμπανίζει ο δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης φαίνονται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες των εργασιών: εκρίζωση και κοπή δέντρων, βαθιές τομές στη γη, μπουλντόζες εκεί που υπήρχαν δέντρα. Υπάρχει άραγε κάποιας μορφής άδεια για τα έργα αυτά, όταν μάλιστα γίνονται πέραν της δασικής και σε αναδασωτέα περιοχή;

Οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν άμεσα στον λόφο ζητώντας να τους δοθεί η άδεια εργασιών, κινδύνεψαν άλλη μια φορά με προσαγωγή, ενώ ο χώρος περικυκλώθηκε από κάθε είδους δυνάμεις της αστυνομίας. Παράλληλα το Δασαρχείο ενημερώθηκε ότι καταστρέφεται ζωτικός φυσικός και ζωικός πλούτος του λόφου.

Η δημοτική αρχή Κώστα Μπακογιάννη συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως υπάλληλος των συμφερόντων της Prodea και δεν διστάζει να καταστρέψει έναν πράσινο λόφο για χάρη των φίλων της επενδυτών.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα αυτά τα έργα που γίνονται με πρόσχημα την «ανάπτυξη» και έχουν αποκλειστικό στόχο την ικανοποίηση των εταιρειών και όχι των κατοίκων.

Απαιτούμε να αποσταλούν άμεσα οι σχετικές άδειες και εγκρίσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου για τα συγκεκριμένα έργα (χάραξη και τομές σε μεγάλος βάθος, με εκβραχισμούς και καταστροφή κλιμάκων και μονοπατιών), έργα που διαταράσσουν την πανίδα και χλωρίδα του λόφου και αλλοιώνουν τη μορφή του ούτως ώστε αυτός να φωταγωγηθεί προς χάριν των επενδυτών φίλων της Prodea.

Οι κρατικές υπηρεσίες (Υπ. Γεωργίας, δασική υπηρεσία, Υπ. Περιβάλλοντος) οφείλουν να σταματήσουν να παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι λόφοι, τα πάρκα και το πράσινο της Αθήνας δεν είναι περιουσιακό στοιχείο της δημοτικής αρχής και των εταιρειών, ανήκει σε όλη την πόλη, τους κατοίκους της και τους φορείς που τα υπερασπίζονται και αγωνίζονται να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Πρέπει άμεσα να σταματήσουν τα έργα, που, ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, στοίχισαν δεκάδες ζημιές στη γειτονιά, όταν κατέβηκε στην κυριολεξία μέρος του λόφου μέχρι έξω από το προαύλιο του παρακείμενου σχολείου.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s