Ανήκει στη Lidl το πεζοδρόμιο της οδού Λιοσίων;

Στην πρωτεύουσα της χώρας, χώροι για πράσινο, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς, αθλητικούς χώρους δεν υπάρχουν. Αντί αυτών, στο κέντρο της πόλης γίνονται πεζοδρομήσεις, όχι για να κερδίσουν ο/η πεζός/η και το πράσινο τον απολύτως αναγκαίο ζωτικό χώρο, αλλά για να μετατραπεί η περιοχή αποκλειστικά σε τουριστικό θέρετρο και γεμίσουν οι πεζόδρομοι τραπεζοκαθίσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα γίνεται η οδός Αιόλου και τμήματα της οδού Αθηνάς, απ’ όπου πλέον δεν περνάει ούτε καροτσάκι.

Από την άλλη, πλέον φαίνεται ότι στην πίσω αυλή της πόλης και τα ίδια τα πεζοδρόμια σταματούν να υπάρχουν, για ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφαλή διάβαση των πεζών, και μάλιστα σε πολυσύχναστους δρόμους και διασταυρώσεις με μεγάλη κίνηση και επικινδυνότητα. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει με το πεζοδρόμιο της οδού Λιοσίων με Αγ. Μελετίου, το οποίο μοιάζει να γίνεται θυσία στην «ανάπτυξη», αφού παραχωρεί τη θέση του στο νέο κτίριο της Lidl.  

Ακόμα περιμένουμε τις απαντήσεις από τους/ις αρμόδιους/ες αντιδημάρχους. Από και ως που ένα κτίριο μπορεί να καταλαμβάνει δημόσιο χώρο με τόση άνεση; Θα μείνει έτσι αυτή η εξόφθαλμη αυθαιρεσία; Πρόκειται όντως για αυθαιρεσία από πλευράς της γερμανικής εταιρείας, ή τα συμφέροντά της είναι ικανά να μετακινούν έως και πολεοδομικές οικοδομικές γραμμές, σχεδόν έως και μέσα στον δρόμο; Από που θα περνούν οι πεζοί/ες;

Η δημοτική αρχή οφείλει να επιληφθεί του ζητήματος άμεσα και να ακυρώσει την παρανομία. Η Lidl θα πρέπει να συμμορφωθεί και να προβεί το συντομότερο στην καθαίρεση της νέας οικοδομής.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s