Να σταματήσει άμεσα η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστ(ρι)ών κατοίκων των Εξαρχείων

Η καταστολή, η βία, η αστυνομοκρατία και οι προσαγωγές ως στοιχείο άσκησης πολιτικής από τον Μπακογιάννη για την επιβολή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του λόφου Στρέφη και των Εξαρχείων, αλλά και άλλων πάρκων και λόφων της πόλης, έχει γίνει τελικά μόνιμη πρακτική.

Ο δήμαρχος της Αθήνας, πέρα από υπερασπιστής συμφερόντων ιδιωτικών εταιρειών (Prodea, Unisson κ.λπ.), έχει αναλάβει και ρόλο αστυνομικού επιθεωρητή. Με προφορικές εντολές απαγορεύει συγκεντρώσεις και στέλνει δυνάμεις καταστολής ενάντια στις γειτονιές που αντιστέκονται.

Έτσι, το πρωί της Δευτέρας 3/10, για μια ακόμα φορά έστειλε τις δυνάμεις καταστολής στον λόφο Στρέφη, όπου με εντολή του προσήχθησαν πάνω από 13 κάτοικοι στη ΓΑΔΑ.

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση, οι οποίες στρέφονται για μια ακόμα φορά ενάντια στους αγωνιζόμενους/ες κατοίκους της πόλης, με ένα νέο κρεσέντο αστυνομοκρατίας.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και του μέλους της Κικής Μένου. Απαιτεί το σταμάτημα κάθε δίωξης στους/στις αγωνιζόμενους/ες για την υπεράσπιση της γειτονιάς των Εξαρχείων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι αγώνες δεν δικάζονται, δεν τιμωρούνται.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s