Όχι στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και κράτος

Όχι στον πλειστηριασμό κατοικίας εργαζόμενης του δήμου της Αθήνας για 880€

Η στέγη δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα για όλους. Τα αρπακτικά του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι αρνούνται την προστασία της πρώτης κατοικίας με το κυνικό επιχείρημα ότι είναι ζημιογόνα για την οικονομία και τα κέρδη τους.

Εν τω μεταξύ, δεκατέσσερα χρόνια παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που τώρα παροξύνεται με την ενεργειακή κρίση, οδηγεί μεγάλα τμήματα του λαού και των εργαζομένων στα όρια της εξαθλίωσης. Η λαϊκή κατοικία έγινε εύκολη λεία για τις τράπεζες, τα funds και το κράτος, σε μια μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς πλούτου υπέρ τους.

Εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί γίνονται κάθε χρόνο σε βάρος σπιτιών λαϊκών οικογενειών και εργαζομένων ή άνεργων. Όταν δεν υπάρχει κανένα δίχτυ προστασίας, εύκολα ευάλωτα νοικοκυριά μπορούν να βρεθούν στο δρόμο, ακόμα και για ελάχιστο χρέος μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την περίπτωση του πλειστηριασμού του διαμερίσματος μονογονεϊκής οικογένειας της Δήμητρας Καλδή, στην πολυκατοικία Πολυλά 4-6, στα Πατήσια, όπου το διαμέρισμα πλειστηριάστηκε για 880€ οφειλή σε κοινόχρηστα.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα ο πλειστηριασμός σε βάρος της Δήμητρας Καλδή. Να παύσει κάθε δίωξη και στοχοποίηση σε βάρος της και να κηρυχθεί άκυρος ο πλειστηριασμός.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
  • Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων
  • Όχι στο ιδιώνυμο, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

Ως «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» θα είμαστε σε επαγρύπνηση και θα στηρίξουμε το κίνημα του εργαζόμενου λαού για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη στέγη.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο στις 4/10 να εκδώσει ψήφισμα στήριξης στην εργαζόμενη του δήμου και να δηλώσει την αλληλεγγύη του με κάθε έμπρακτο μέσο.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί και να δεσμευτεί στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν θα προχωρήσει σε πλειστηριασμούς κατοικίας εξαιτίας χρεών στον δήμο. Δε θα βγάλει στο σφυρί την κατοικία της φτωχολογιάς της πόλης.

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας των κατοίκων για την προστασία της πρώτης και μερικές φορές μοναδικής κατοικίας, έχει τη δυνατότητα να γίνει φραγμός στα σχέδιά τους.

Η στέγαση, το ρεύμα, το νερό και οι ελεύθεροι χώροι αποτελούν αδιαπραγμάτευτα κοινωνικά αγαθά, για τα οποία θα παλέψουμε μαζί με το λαό και την εργατική τάξη.

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζών, funds, κράτους και δήμων

Προτείνουμε ως ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο τα παρακάτω:

  • Η στέγη δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα για όλους.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για το δικαίωμα της κάθε οικογένειας στο ρεύμα και το νερό.
  • Όχι στον πλειστηριασμό σε βάρος της Δήμητρας Καλδή.
  • Να σταματήσει κάθε δίωξη και στοχοποίηση σε βάρος της να κηρυχθεί άκυρος ο πλειστηριασμός.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s