4 χρόνια από τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie

Συγκέντρωση 21/9 στις 19:00 στη Γλάδστωνος και πορεία προς την πλατεία Συντάγματος

Στις 21 Σεπτέμβρη 2022 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που ο/η Ζακ/Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος, μπροστά σε δεκάδες κόσμο που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν τη σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία είναι το επακόλουθο της στοχοποίησης και της καταστολής του κάθε «διαφορετικού/ης», όλων όσων αποκλίνουν από τα κυρίαρχα στερεότυπα της «αποδεκτής ταυτότητας» (έθνους, θρησκείας, φύλλου, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού), των τοξικοεξαρτημένων, των μεταναστ(ρι)ών και κάθε αδύναμου/ης ή κοινωνικά αποκλεισμένου/ης, που θεωρούνται από κράτος, κεφάλαιο, δημοτική αρχή και αστυνομία ως ανεπιθύμητα «σκουπίδια» που χαλάνε την τουριστική γκλαμουριά, την κερδοφορία και την «τάξη» του κέντρου της Αθήνας.

Το βαρύ πένθος για τον άδικο χαμό του Ζακ-Zackie διαδέχτηκε η οργή γι’ αυτή την άγρια ρατσιστική δολοφονία. Η οργή μας φουντώνει όμως και για την ατιμωρησία, τις αλλεπάλληλες προσπάθειες συγκάλυψης και τη σκύλεψη της μνήμης του/της, πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της δίκης που ακολούθησε. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, δικαιοσύνη «μίλησε» είτε ρίχνοντας στα μαλακά, είτε μην αγγίζοντας καν τους δολοφόνους.

Είναι ώρα να μιλήσουμε εμείς.

Σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρη ξαναβγαίνουμε στο δρόμο για το αίμα του Ζακ-Zackie και για όλες τις ρατσιστικές και πατριαρχικές δολοφονίες. Δεν ξεχνάμε τους δολοφόνους του/της και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην ξανασυμβεί σε καμία/κανέναν. Συνεχίζουμε να δηλώνουμε παρούσες και παρόντες μέχρι να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί δολοφόνοι του/της Ζακ/Zackie.

  • Να αποδοθούν οι ευθύνες στα «όργανα της τάξης» που φαίνεται ότι δεν δίστασαν να περάσουν χειροπέδες σε τραυματία και πιθανόν να του καταφέρουν τα τελειωτικά χτυπήματα.
  • Να σταματήσει η στοχοποίηση των φτωχών, των προσφύγων και μεταναστών, των τοξικοεξαρτημένων, των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, των οροθετικών και των κοινωνικά αποκλεισμένων.
  • Να σταματήσει κάθε στοχοποίηση και ρατσιστική λογική απέναντι σε εξαρτημένους/ες. Να υπάρξει ουσιαστική θεραπευτική φροντίδα με ολοκληρωμένα, πρωτίστως «στεγνά», προγράμματα απεξάρτησης και ουσιαστική κοινωνική στήριξη τους, να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις τέτοιων ατόμων από την αστυνομία.
  • Να ανοίξουν άμεσα καταλύματα, κατοικίες, κοινωνικά κέντρα για τους πρόσφυγες και τους αποκλεισμένους μέσα στο οικιστικό ιστό της πόλης.
  • Παλεύουμε για να σταματήσουν οι περικοπές στη δημόσια υγεία και η καταστολή του περιθωρίου στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και όσων αντιστέκονται στον εξευγενισμό του Μπακογιάννη στα Εξάρχεια, στον λόφο Στρέφη, στο πάρκο Κύπρου κ.ο.κ..
  • Παλεύουμε για να δοθεί τέρμα στις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς και κάθε έκφραση έμφυλης καταπίεσης. Να καταργηθεί ο νόμος Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια.
  • Παλεύουμε ενάντια στον φασισμό σε κάθε γειτονιά.
  • Παλεύουμε για την ανατροπή των πολιτικών που φέρνουν φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s