Να σταματήσει άμεσα η δίωξη του Διονύση Χρηστόπουλου, προέδρου του Συλλόγου Μουσικών Φιλαρμονικής ΟΠΑΝΔΑ

Συγκέντρωση την Παρασκευή 16/9, 9:00 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Στις 16/9, ο συνδικαλιστής στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας στον δήμο Αθηναίων, Δ. Χρηστόπουλος, οδηγείται στο εδώλιο, σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής του δράσης. Ο διευθυντής Θ. Καράμπαμπας κατέθεσε μήνυση στις 24/5/2017, κατηγορώντας τον Δ. Χρηστόπουλο για «συκοφαντική δυσφήμηση κατ΄ εξακολούθηση».

Αφορμή για τη μήνυση αυτή απετέλεσε η εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στις 23/3/2017 για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΝΔΑ.

Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών ήταν απόλυτα οριακό, καθώς, σύμφωνα με το πρακτικό που συντάχθηκε, ο Α. Σ. έλαβε 302 ψήφους έναντι 301 ψήφων του Δ. Χρηστόπουλου, δηλαδή μόλις μια ψήφο διαφορά.

Ο μηνυτής-διευθυντής συμμετείχε στην εφορευτική επιτροπή, παραδίδοντας μάλιστα τα ψηφοδέλτια και το υπόλοιπο εκλογικό υλικό στο γραφείο του προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ.

Λόγω του οριακού αποτελέσματος αλλά και σειράς καταγγελιών που διατυπώθηκαν από εργαζόμενους (διαφορετική αντιμετώπιση ψηφοδελτίων κατά την καταμέτρηση, μη αρίθμηση, σφράγισμα και μονογραφή των φακέλων και των ψηφοδελτίων, μη τήρηση λίστας υπογραφών των ψηφισάντων κ.α.) ο Δ. Χρηστόπουλος προχώρησε άμεσα στην κατάθεση αιτήματος επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων.

Ο Διευθυντής Θ. Κ. θα μπορούσε να άρει κάθε ίχνος αμφισβήτησης της εκλογικής διαδικασίας και του αποτελέσματος παίρνοντας θέση υπέρ της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων. Αντί γι΄ αυτό προχώρησε σε μήνυση εναντίον του συνδικαλιστή Δ. Χρηστόπουλου για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, για να αποκρύψει την αλήθεια των καταγγελιών και να τον φιμώσει .

Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο που η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη θέλει να βάλει στο γύψο τα σωματεία και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, κάθε τέτοια προσπάθεια φίμωσης ταξικών συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζόμενων πρέπει να αντιμετωπίζεται εννιαία απο όλο το εργατικό κίνημα και όσους/ες υπηρετουν τη διαφάνεια στις εκλογικές διαδικασίες των σωματείων. Ο κρατικός-εργοδοτικος συνδικαλισμός, που εκπροσωπεί ο μηνυτής πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στέκεται αλληλέγγυα στον Δ. Χρηστόπουλο και απαιτεί την παύση κάθε δίωξης του. Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης την Παρασκευή 16/9 στις 9:00 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s