Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις προσφυγ(ισσ)ες της δομής φιλοξενίας του Ελαιώνα

Πέμπτη 8/9, 18:00, στην είσοδο της δομής

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση των αντιφασιστικών/αντιρατσιστικών οργανώσεων, σωματείων και συλλογικοτήτων για την υπεράσπιση της ασφάλειας και της ζωής των διαμενόντων στη δομή φιλοξενίας προσφύγ(ισσ)ών του Ελαιώνα. Καλούμε και άλλους/ες συναγωνιστ(ρι)ες, σωματεία, φορείς και συλλογικότητες να συμμετέχουν.

Εδώ και μήνες, κυβέρνηση και δημοτική αρχή προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό κλίμα για την δυνατότητα παραμονής στη δομή. Κόβουν τις παροχές, απομακρύνουν το  επιστημονικό προσωπικό στήριξης και φροντίδας, και προχωρούν σε ασφυκτικούς ελέγχους εισόδου και εξόδου. Οι εκβιασμοί, προπηλακισμοί, η αστυνομοκρατία, οι απειλές και  οι ξυλοδαρμοί, ακόμα και σε παιδιά και έγκυες γυναίκες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. 

Το ποτήρι ξεχείλισε με τον θάνατο του πρόσφυγα Wares Ali. Το βράδυ της 31/8, μέσα στην ένταση που προϋπήρχε για την επικείμενη εκκένωση, ο πρόσφυγας αισθάνθηκε κάποιους πόνους, ενημέρωσε τους σεκιουριτάδες φύλακες της δομής και ζήτησε ιατρική βοήθεια ή τη μεταφορά του σε κάποιο νοσοκομείο. Η αδιαφορία, η αδράνεια και η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού (γιατρών-νοσηλευτών), οδήγησε τον άτυχο πατέρα 3 παιδιών στον θάνατο. 

Η αιτία για την οποία άνθρωποι χάνονται από αδιαφορία και έλλειψη μέσων δεν είναι άλλη από πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής. Οφείλουμε να σταματήσουμε άμεσα αυτή την εγκληματική αντιπροσφυγική πολιτική και να απαιτήσουμε:

  • Να παρέμβει άμεσα η δικαιοσύνη και να αποδοθούν οι δολοφονικές ευθύνες τον θάνατο του Wares Ali, δηλαδή την αδιαφορία και αδράνεια απέναντι στο συμβάν καθώς και την αποψίλωση της δομής από το αναγκαίο προσωπικό.
  • Να εξασφαλιστούν άμεσα οι συνθήκες υγιεινής και φροντίδας για όλους/ες τους κατοίκους της δομής, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου. Να επιστρέψουν στις δουλειές τους όλοι/ες οι απολυμένοι επιστήμονες (κοινωνικοί λειτουργοί-νοσηλευτ(ρι)ες-ψυχολόγοι κ.α.).
  • Να δοθεί τέλος στις συνεχείς προσπάθειες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής να εκκενώσουν με βία τη δομή.
  • Να εξασφαλιστεί η ομαλή μεταφορά όλων των κατοίκων της δομής σε αξιοπρεπείς κατοικίες μέσα στην πόλη, εντός του αστικού ιστού.
  • Να εξασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα στην εκπαίδευση των παιδιών του Ελαιώνα. Να μην εκδιωχθούν από τα σχολεία στα οποία πηγαίνουν.
  • Να δοθούν άμεσα χαρτιά, δουλειά και αξιοπρεπής κατοικία σε όλες/ους.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s