Ντροπή και οργή για τη συνέντευξη Μπακογιάννη

Ντροπή και οργή μόνο μπορούν να προκαλέσουν οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Ρατσιστικός λόγος και αυταρχικό ύφος, γνήσια έκφραση των συμφερόντων του κεφαλαίου που πρέπει πάση θυσία να ποδηγετήσει τα δικαιώματα των κατοίκων. Αδιαφορία και αμετροέπεια για τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων των γειτονιών της πόλης, καθώς και προσβολές και υποτίμηση του πόνου και της αγωνίας τους.

Οργή προκαλούν οι δηλώσεις για τον λόφο Στρέφη στις οποίες γίνεται η αποδοχή ότι είναι εγκαταλελειμμένος, αλλά καμία αναφορά στο ότι η δική του δημοτική αρχή έχει την ευθύνη για αυτό. Οργή για την υποτίμηση του αγώνα των κατοίκων των Εξαρχείων που αγωνίζονται να σωθεί η μοναδική πλατεία της γειτονιάς τους. Οργή για τον ρατσιστικό οχετό, που αναφέρεται σε κατοίκους και συλλογικότητες «ως μη Έλληνες», για να οξύνει και να εκμεταλλευτεί τα ακροδεξιά αντανακλαστικά στο ακροατήριο του. Οργή για την υποτίμηση των διαμαρτυριών εκπαιδευτικών και γονιών που πάλεψαν να μη μπουν τα κοντέινερ της ντροπής για 1.200 παιδιά της προσχολικής εκπαίδευσης στην πόλη.

Η δημοτική αρχή, η κυβέρνηση και το κεφαλαίο καλά θα κάνουν να είναι πιο σοβαροί από τα τρολ των social media. Όταν η πολιτική των έργων βιτρίνας είναι αυτή που εξοργίζει πραγματικά τους κατοίκους των Αθηνών, απαιτούνται σοβαρές απαντήσεις. Η Πανεπιστημίου παραμένει ρημαγμένη από το «έργο πνοής» του Μεγάλου Περιπάτου, η διαμόρφωση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως μετά από πάρα πολλούς μήνες και οι μουριές στην πόλη αργοπεθαίνουν από την κακοδιαχείριση της δημοτικής αρχής και των ιδιωτικών εταιρειών (Unison) που ενδιαφέρονται για το ζεστό χρήμα και όχι για την ορθή χρήση κλαδέματος και φροντίδας του πράσινου. Ταυτόχρονα τα Εξάρχεια είναι μια διαρκώς αστυνομοκρατούμενη γειτονιά και η «πολυπόθητη» εκκένωση του Ελαιώνα γίνεται νύχτα, σαν τη μαφία, με το γκλοπ των αστυνομικών δυνάμεων σε παιδιά και εγκύους. Οι παιδικές χαρές παραμένουν ρημαγμένες και επικίνδυνες για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Τα έργα βιτρίνας τσιμεντοποιούν την πόλη και τη μετατρέπουν σε τουριστικό πάρκο, με στόχο και αποτέλεσμα την εκδίωξη των μόνιμων κατοίκων, ντόπιων και μεταναστών.

Εντέλει, η μόνη κοινωνική πολιτική που είναι εντεταλμένος να εκτελεί ο δήμαρχος είναι οι καθημερινές «επιχειρήσεις σκούπα» κατά των αστέγων και των τοξικοεξαρτημένων, που έχουν δραματικά πολλαπλασιαστεί επί των ημερών του, ακριβώς εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών που ασκεί η δημοτική του αρχή και η κυβέρνηση την οποία πιστά υπηρετεί.

Δημοτική Αρχή, κυβέρνηση, Ε.Ε και κεφάλαιο διοικούν με το δόγμα «νόμος και τάξη», με βία και απειλές, δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο. Αντιδημοκρατικοί, ρατσιστές και υποταγμένοι όχι στις πραγματικές ανάγκες των πολλών, αλλά στο κέρδος των λίγων.

Δεν θα τους αφήσουμε

Στηρίζουμε τους αγώνες των κατοίκων

  • Όχι στη βίαιη εκκένωση του Ελαιώνα. Άσυλο, ταξιδιωτικά έγγραφα, αξιοπρεπή στέγη και εργασία μέσα στον αστικό ιστό και όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης
  • Όχι σταθμό μετρό στην πλατεία Εξαρχείων
  • Όχι στην καταστροφική ανάπλαση του λόφου Στρέφη
  • Όχι στον εξευγενισμό και την τουριστικοποίηση
  • Όχι στη διαχείριση του πράσινου από ιδιωτικές εταιρείες
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s