ΜΑΤ, βία, καταστολή και συλλήψεις από Μπακογιάννη και κυβέρνηση, απέναντι στον κόσμο που υπερασπίζεται τη γειτονιά του

Συγκέντρωση την Παρασκευή 12/8 στις 19:00, Μπενάκη και Βαλτετσίου στα Εξάρχεια

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, μέσα στο κατακαλόκαιρο έχει επιδοθεί σε μια εντυπωσιακή ακολουθία ακραίων πολιτικών πράξεων που παραπέμπουν σε παλιότερες, πιο σκοτεινές εποχές. Και αυτό αφού από τις 16/7 έχει καταργήσει το δημοτικό συμβούλιο, αναβάλλοντας την προγραμματισμένη συνεδρίαση της 1/8, και καλά λόγο «μη ύπαρξης θεμάτων συζήτησης».

Η δημαρχία διάλεξε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου για να κορυφώσει την επίθεση στη γειτονιά των Εξαρχείων: με την αστυνομική επιδρομή και κατάληψη του λόφου του Στρέφη και της μοναδικής πλατείας της περιοχής, με στόχο να αλλοιώσει και παραδώσει το λόφο στην εταιρεία PRODEA και βεβαίως να υλοποιήσει τα σχέδια καταστροφής της πλατείας.

Ο Μπακογιάννης και η παράταξή του, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους πραιτοριανούς των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, καθώς και με όλο χαφιεδότσουρμο που έχει κατακλύσει την περιοχή, ξεκινά τον δημοκρατικό διάλογο και τον συμμετοχικό σχεδιασμό της γειτονιάς όπως τον οραματίζεται: με αποκλεισμούς ελεύθερων δημόσιων χώρων, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, χημικά, ξύλο, προσαγωγές και συλλήψεις σε κατοίκους. Θα ακολουθήσουν πριόνια και εκσκαφείς που θα μετατρέψουν έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου και ελεύθερους ανοιχτούς και ζωντανούς δημόσιους χώρους της γειτονιάς σε κρατήρα.

Τις ίδιες μέρες, με το δημοτικό συμβούλιο κλειστό, προετοιμάζεται η αντίστοιχη ειδική αστυνομική επιχείρηση που θα αποπειραθεί να εκκενώσει την προσφυγική δομή του Ελαιώνα.

Ο Μπακογιάννης και η κυβέρνηση του θείου του, πιστεύοντας ότι κρύβονται πίσω από την καλοκαιρινή ραστώνη, τραβούν το σχοινί επικίνδυνα. Δεν φτάνει η ακραία καταστροφή που φέρνουν σε μια όμορφη, ζωντανή και συμπεριληπτική γειτονιά, προχωρούν και σε μια άγρια καταστολή απέναντι σε όποιον/α αντιστέκεται και διαμαρτύρεται.

Από την πλευρά μας, ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την κατάληψη και καταστροφή, καθώς και τον δήμαρχο που, για να αποφύγει τις αντιδράσεις, όλη αυτή την κρίσιμη περίοδο έχει ακυρώσει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Παρά τη σιωπή του για όλα αυτά, δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε πίσω από την Αττικό Μετρό, την Prodea ή την κυβέρνηση των υποκλοπών. Καταγγέλλουμε επίσης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ακραία καταστολή και τις προσαγωγές και συλλήψεις των κατοίκων, νεολαίας και αγωνιζόμενου κόσμου. Είμαστε μαζί τους και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσει ο αγώνας της υπεράσπισης της γειτονιάς τους από την καταστροφή που φέρνουν κυβέρνηση και δήμος, ακολουθώντας τις επιταγές του τουριστικού, κατασκευαστικού και real estate κεφαλαίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s