Όχι στον νέο νόμο-πλαίσιο Μητσοτάκη-Κεραμέως! Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια!

Εν μέσω έντασης της καταστολής στα πανεπιστήμια, η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε ένα αντιδραστικό νέο νόμο πλαίσιο για τη λειτουργία τους. Με το νέο νομοσχέδιο, που είναι κομμένο και ραμμένο στις οδηγίες ΕΕ, ΟΟΣΑ και ΣΕΒ, προβλέπεται η πλήρης επιχειρηματικοποίηση των ΑΕΙ και η δημιουργία πτυχίων χωρίς ουσιαστική αναφορά σε συγκεκριμένη επιστήμη και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Παράλληλα, λίγες μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές και την ήττα της κυβερνητικής παράταξης σε αυτές, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει στο γύψο τους φοιτητικούς συλλόγους μέσω της θέσπισης «φοιτητικών συμβουλίων» και «ενιαίων ψηφοδελτίων» για την ανάδειξη εκπροσώπων στα όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων.

Όσον αφορά την «πανεπιστημιακή αστυνομία», η πρόβα για την εγκαθίδρυση της ξεκίνησε στο ΑΠΘ, όπου οι δυνάμεις καταστολής, με την πλήρη κάλυψη της πρυτανείας, έχουν μετατρέψει τις σχολές σε πεδίο μάχης. Η παρουσία των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο είναι διαρκής, όπως και η βία και η καταστολή σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών. Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής ήταν η δολοφονική επίθεση σε βάρος φοιτητή που δέχθηκε φωτοβολίδα κρότου-λάμψης με ευθεία βολή στο πρόσωπο.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Όμως η πρόθεση της κυβέρνησης για την εγκατάσταση των πραιτοριανών της μέσα σε αυτά ακυρώθηκε εντυπωσιακά στις 10 Ιούνη, από τη μαζική παρουσία φοιτητών, νέων εργαζόμενων και αγωνιστών/τριών στις πύλες των ΑΕΙ.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν προωθείται για την «πάταξη της ανομίας», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ. Αντιθέτως θα είναι το μακρύ χέρι της επιχειρηματικής λειτουργίας και της εμπορευματοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης, θα αποτελέσει τον υπερασπιστή-εγγυητή τους ενάντια στην αμφισβήτηση και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Δεν θα τους περάσει. Η παρουσία της αστυνομίας στα ΑΕΙ είναι κίνηση πολέμου για το ευρύτερο λαϊκό κίνημα, το οποίο στέκεται στο πλάι του αγωνιζόμενου φοιτητικού κινήματος. Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στηρίζει των αγώνα των φοιτητικών συλλόγων, τα παιδιά μας και τους αυριανούς εργαζόμενους/ες. Μαζί θα αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου. Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Κάτω τα χέρια από το άσυλο

Να διαλυθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους/ες, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς

Όχι στον νέο νόμο-πλαίσιο! Ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της καταστολής και του πολέμου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s