Κάτω τα χέρια από τον Τζαβέντ Ασλάμ

Καταγγέλλουμε την προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης απέναντι στην Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα» και στον πρόεδρο της Τζαβέντ Ασλάμ. Η κίνηση αυτή κλιμακώνει την επιθετικότητα της και την εκστρατεία του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Μηταράκη ενάντια στις μεταναστευτικές κοινότητες στη χώρα.

Ο Μηταράκης προχώρησε σε μια ρατσιστική εκδικητική ενέργεια, ζητώντας με προσφυγή του σε διοικητικό δικαστήριο την ακύρωση της θετικής απόφασης ασύλου, που χορηγήθηκε στον Τζαβέντ Ασλάμ, εκλεγμένο πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα», από την αρμόδια επιτροπή στις 10/2/21.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ, εδώ και πολλά χρόνια, αγωνίζεται μαζί με τους/ις μετανάστ(ρι)ες και τους/ις πρόσφυγες/ισσες για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους. Για τον λόγο αυτό το αστικό κράτος στην Ελλάδα τον έχει και στο παρελθόν στοχοποιήσει, επιδιώκοντας την απέλαση του στο Πακιστάν, εφευρίσκοντας ανύπαρκτες κατηγορίες και ενεργοποιώντας διεθνή εντάλματα σύλληψης. Του αφαίρεσε το διαβατήριο, ενώ παράλληλα έβαλε σε μαύρη λίστα δεκάδες άλλα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος. Η απόπειρα αυτή απέτυχε και ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος είχε συλληφθεί και κρατηθεί για 18 μέρες, απελευθερώθηκε. Εν τέλει ο Άρειος Πάγος τον αθώωσε βάζοντας φρένο στην προσπάθεια απέλασης του.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ βρίσκεται υπό απειλή στο Πακιστάν, όπου ακόμη και το διεθνές ένταλμα εναντίων του έχει καταπέσει. Η απόφαση για την απόδοση ασύλου αποτέλεσε την αναγνώριση αυτής της απειλής, που υπάρχει λόγο της δράσης του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστ(ρι)ών, αλλά και ενάντια στις προβοκάτσιες της Πακιστανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις εκδικητικές ενέργειες του υπουργού Μηταράκη και να προχωρήσει στην ακύρωση της προσφυγής του. Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, βρισκόμαστε στο πλευρό των μεταναστ(ρι)ών και του Τζαβέντ Ασλάμ και απαιτούμε να σταματήσει κάθε διοικητική διαδικασία αφαίρεσης του ασύλου που του έχει αποδοθεί.

Θα αγωνιστούμε μαζί με όλους/ες τους/ις πρόσφυγες/ισσες και μετανάστ(ρι)ες για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, για άσυλο και χαρτιά για όλους/ες, για την ισότιμη ένταξη τους στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στη δημόσια υγεία και στην εργασία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s