Να καθαριστούν άμεσα τα σχολεία της Αθήνας από τα χιόνια, ώστε να είναι προσβάσιμα και ασφαλή τη Δευτέρα

Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται, μέλη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, κατά την αυτοψία τους στις 27/1 και 28/1 σε πολλά σχολεία της Αθήνας, διαπίστωσαν ότι τα προαύλια των σχολείων παραμένουν στρωμένα με χιόνι και πάγο. Με βάση τη σημερινή εικόνα, είναι πολύ πιθανό ότι και τη Δευτέρα 31/1, η πρόσβαση στα περισσότερα σχολεία δεν θα είναι ασφαλής.

Κατανοούμε απόλυτα τους/τις εκπαιδευτικούς που δήλωσαν αδυναμία να προσέλθουν στα σχολεία τους, για να υλοποιήσουν την κακόφημη «τηλεκπαίδευση». Για αυτό εξάλλου και τα σχολεία ήταν κλειστά, «…με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών…», σύμφωνα με την Περιφέρεια.

Η δημαρχία Μπακογιάννη τι ακριβώς περιμένει για να πιάσει δουλειά;

Τα προαύλια των σχολείων δεν είναι αυτοκαθαριζόμενα. Κάποια στιγμή, πράγματι, θα λιώσουν οι πάγοι, αλλά αμφιβάλλουμε αν αυτό θα έχει συμβεί τη Δευτέρα. Και σχολεία ανοιχτά -γιατί τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τη Δευτέρα- με προαύλια παγωμένα, αποτελούν εξαιρετικά επικίνδυνη συνθήκη για όλους/ες, μαθητές/τριες αλλά και εκπαιδευτικούς.

Επιβάλλεται από αύριο κιόλας τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων να καθαρίσουν όλα τα σχολεία. Γνωρίζουμε ότι όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, για αυτό και επαναλαμβάνουμε διαρκώς την αναγκαιότητα να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό. Επίσης, αναρωτιόμαστε και πάλι για τα αυτονόητα:

  • Θα ελεγχθούν οι λέβητες και τα θερμαντικά σώματα των σχολείων; Έχει εξακριβωθεί η επάρκειά τους σε πετρέλαιο; Πότε θα συνδεθούν όλα τα σχολεία με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου;
  • Έχουν απομακρυνθεί τα σπασμένα δέντρα και κλαδιά που βρίσκονται γύρω από τα σχολεία ή και μέσα στα προαύλια;
  • Θα αναβαθμιστούν ενεργειακά επιτέλους τα σχολεία; Θα τοποθετηθούν διπλά τζάμια; Θα ελεγχθούν οι μονώσεις των κτιρίων;

Ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά μας! Να αναλάβει, επιτέλους, ο δήμος τις ευθύνες του, για σχολεία ζεστά και ασφαλή για όλους/ες!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s