Όχι στον εργασιακό αφανισμό χειροτεχνών-καλλιτεχνών δρόμου και τον εξοβελισμό των μικροπαραγωγών των λαϊκών αγορών

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το υπαίθριο εμπόριο ρίχνει στην εξαθλίωση χιλιάδες μικροπαραγωγούς των λαϊκών αγορών, χειροτέχνες, ρακοσυλλέκτες και καλλιτέχνες δρόμου. Αποτελεί ένα καίριο χτύπημα σε χιλιάδες μεροκαματιάρηδες που αγωνίζονται έξω στον υπαίθριο με αξιοπρέπεια, παρά το διαρκές κυνήγι αστυνομίας και δημάρχων.

Στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, η δημαρχία Μπακογιάννη, σε αγαστή συνεργασία με κυβέρνηση και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουριστικού/ξενοδοχειακού κεφαλαίου, επιδιώκουν να πετάξουν έξω από τον φυσικό χώρο δραστηριότητάς τους καλλιτέχνες δρόμου και χειροτέχνες. Αυτό γίνεται με την επιβολή της μετατροπής του χειροτέχνη σε έμπορο με την υποχρεωτική έναρξη επαγγέλματος σε συγκεκριμένο ΚΑΔ, για να πάρουν άδεια για 2 χρόνια σε αγορά χειροτεχνών, μάλιστα αποκλειστικά σε έναν Δήμο σε όλη την Ελλάδα.

Η άδεια που θα χορηγείται σε όσους δεν κάνουν έναρξη επαγγέλματος θα είναι μόνο για 3 μήνες, αφήνοντάς τους σε αναγκαστική ανεργία 9 μηνών!

Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το τοπικό κράτος (δήμοι), με τη δημιουργία αγορών σε συγκεκριμένα σημεία, και όχι στα πολυσύχναστα μέρη όπου βρίσκονται τόσα χρόνια.

Αυτό το νομοσχέδιο αφανισμού χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου πρέπει να ανατραπεί.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θα βρεθούμε στο πλάι τους με όλες μας τις δυνάμεις για να ενισχύσουμε τον αγώνα για το δικαίωμά τους στην εργασία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s