Τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκια των Σχολικών Επιτροπών και της δημαρχίας Μπακογιάννη

Παράνομη και αντιεκπαιδευτική η απόφαση της Σχολικής Επιτροπής ΠΕ της 4ης ΔΚ και του προέδρου της Αν. Μοναστηριώτη

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε η Σχολική Επιτροπή ΠΕ της 4ης ΔΚ, με πρόταση του προέδρου της Αν. Μοναστηριώτη. Αποφάσισε παρανόμως να παρακρατήσει τα χρήματα της 2ης δόσης των σχολικών μονάδων, με τη δικαιολογία ότι πρέπει να εξοπλίσει τα νεοϊδρυθέντα νηπιαγωγεία και δεν έχει κονδύλια!

Αντί να απαιτήσει να δώσει ο δήμος και το υπουργείο τα χρήματα που οφείλει, με βάση τον αυξημένο πια αριθμό μαθητών λόγω των νεοϊδρυθέντων νηπιαγωγείων, και του γεγονότος ότι αναφερόμαστε σε νέες δομές που δεν έχουν κανένα εξοπλισμό, η 4η ΣΕ ΠΕ αποφάσισε να «στεγνώσει» τα υπόλοιπα σχολεία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ντροπή!

Μοιράζουν τη φτώχεια των σχολείων, όταν για Μεγάλους Περιπάτους δίνουν 2.000.000 ευρώ!

Αποτελεί θράσος, κυνισμό, και φυσικά παράνομη ενέργεια. Τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης δεν ανήκουν στις Σχολικές Επιτροπές. Οι πρόεδροι των ΣΕ και η δημαρχία οφείλουν να σταματήσουν να φέρονται ως τσιφλικάδες. Τα σχολεία δεν είναι περιουσία τους και τα χρήματα δεν είναι για τους κουμπαράδες τους. Ανήκουν στα σχολεία, δίνονται από το υπουργείο με βάση τον αριθμό των μαθητών που έχει κάθε σχολική μονάδα. Τα σχολεία καλύπτουν τις ανάγκες τους με αυτά. Κάθε παρακράτηση στερεί από τα παιδιά των λαϊκών γειτονιών και των οικογενειών τους τη δυνατότητα πρόσβασης σε σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης. Η Σχολική Επιτροπή με την απόφασή της αυτή παρανομεί.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θα συμβάλλουμε και θα στηρίξουμε όλες τις κινητοποιήσεις και κάθε άλλη ενέργεια των εκπαιδευτικών σωματείων και των συλλόγων γονέων για να σταματήσει η αφαίμαξη των σχολείων από τα ελάχιστα χρήματα που τους δίνονται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s