Τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που έθεσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στο ΔΣ στις 4/10/2021

1. Kυβέρνηση και δημαρχία στρώνουν τον δρόμο στα τάγματα εφόδου. Ψήφισμα κατά των ρατσιστικών ενεργειών Μπογδάνου

Τα χτυπήματα των φοιτητών μελών της ΕΑΑΚ και των μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και των μελών της ΚΕΕΡΦΑ στο Ηράκλειο, αποτελούν μια απολύτως οργανωμένη και μεθοδευμένη εγκληματική ενέργεια, καθοδηγούμενη από τα υπολείμματα της Χρυσής Αυγής καθώς και αντίστοιχων νεοναζιστικών μορφωμάτων. Οι ομάδες αυτές οπλισμένων τραμπούκων εξορμούν με την ανοχή της αστυνομίας. Τα υπολείμματα του ναζισμού επιχειρούν να επανέλθουν στο πολιτικό προσκήνιο και να κυριαρχήσουν ξανά στον δρόμο. Τα περιστατικά πληθαίνουν και το κράτος και η κυβέρνηση της ΝΔ και δείχνουν ανοχή και υπόγεια υποστήριξη. Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας οφείλει να καταδικάσει τα ρατσιστικά κηρύγματα του Μπογδάνου. Σε διαφορετική περίπτωση η δημαρχία Μπακογιάννη περιθάλπει -κατά τη συνήθειά της- τον βουλευτή της ΝΔ, που δρα πολιτικά με όρους εθνικού ρουφιάνου, με τη ρατσιστική ανάρτηση των ονομάτων μικρών μαθητών, γιατί δεν έχουν το σωστό «άριο» επώνυμο. Ο Μπογδάνος παίζει για άλλη μια φορά εγκληματικά παιχνίδια με την κάλυψη κυβέρνησης και δημαρχίας.

Απέναντι σε αυτή τη ρατσιστική λογική, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τα προβλήματα των σχολείων δεν είναι τα μεταναστόπουλα και τα προσφυγόπουλα. Αντιθέτως αποτελούν δύναμη και χαρά, γιατί είναι τα παιδιά που πάλεψαν μαζί με τις οικογένειές τους και σώθηκαν από τον πόλεμο και τον θάνατο. Είναι καλοδεχούμενα στις γειτονιές μας, όσο και αν ο κάθε Μπογδάνος αγωνίζεται να τα στοχοποιήσει με ρατσιστικό μίσος, αυτά και τους εκπαιδευτικούς τους.

2. Επαναπρόσληψη των μεταναστ(ρι)ών καθαριστ(ρι)ων

Στα ίδια ακριβώς πλαίσια της ενίσχυσης της ρατσιστικής πολιτικής, ο υπουργός εσωτερικών Βορίδης αρνείται την επαναπρόσληψη των μετανατ(ρι)ων καθαριστ(ρι)ων. Είναι απόφαση της κυβέρνησης να τις απολύσει μετά από 10 και 20 χρόνια δουλειάς τους στα δημόσια σχολεία και μάλιστα λίγα χρόνια πριν τη σύνταξή τους. Ο δήμος της Αθήνας οφείλει να σταματήσει να «νίπτει τας χείρας του» και να επαναδιατυπώσει τη θέλησή του για να προσληφθούν ξανά και να συμβάλει στην πολιτική πίεση σε αυτή την κατεύθυνση.

3. Γιατί δεν έχουν συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη τα θέματα για τα νηπιαγωγεία και την Ακ. Πλάτωνα που έχουν κατατεθεί με δεκάδες υπογραφές

Έκλεισαν δυο μήνες από την κατάθεση εκατοντάδων υπογραφών για να έρθει στο ΔΣ το αίτημα των κατοίκων για να συζητηθεί το θέμα της Ακ. Πλάτωνα και δεκάδων για να συζητηθεί το θέμα των κοντέινερ. Παρ’ όλα αυτά, δεν συμπεριλήφθηκαν ούτε σε αυτό το ΔΣ. Η δημαρχία Μπακογιάννη επιδεικνύει απαράδεκτη απαξίωση των αιτημάτων των κατοίκων, παραβιάζοντας ακόμα και τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

4. Απαράδεκτες ελλείψεις στα νεοϊδρυθέντα νηπιαγωγεία. Καταγγελία για την απόφαση της 4ης σχολικής επιτροπής να παρακρατήσει την 2η δόση των σχολικών μονάδων

Η κατάσταση στα νεοϊδρυθέντα νηπιαγωγεία είναι απελπιστική. Όπως δήλωσαν οι νηπιαγωγοί, δεν έχουν τηλέφωνο, internet και κανένα παιδαγωγικό υλικό από αυτά που οφείλει να έχει ένα νηπιαγωγείο. Τα μόνα που τους παρείχαν οι αντίστοιχες σχολικές επιτροπές είναι τρία-τέσσερα κουτιά με μαρκαδόρους. Ούτε καν χαρτί για να ζωγραφίσουν τα παιδιά δεν υπάρχει, όπως φυσικά ούτε φωτοτυπικά μηχανήματα, υπολογιστές, μαγνητόφωνα ή και ψυγεία για να λειτουργήσουν τα ολοήμερα. Οι αίθουσες είναι άδειες από εκπαιδευτικό υλικό, χωρίς παιχνίδια, χρώματα, ψαλίδια, τίποτα απολύτως. Οι νηπιαγωγοί αγανακτισμένες/οι σημείωναν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, φέρνουν από το σπίτι τους τα πάντα, ακόμα και το χαρτί υγείας, και βασίζονται σε ότι φέρνουν οι γονείς. Οι τενεκέδες-κοντέινερ έχουν ήδη παρουσιάσει κατασκευαστικά προβλήματα, παράθυρα που αν ανοίξουν δεν ξανακλείνουν, πατώματα που τρίζουν ολόκληρα όταν παιδιά και εκπαιδευτικοί περπατούν πάνω τους και πόρτες που φρακάρουν. Οι αύλειοι χώροι σε όλα τα νεοϊδρυθέντα νηπιαγωγεία δεν έχουν κανένα στέγαστρο. Είναι φανερό ότι οι ευθύνες της δημαρχίας και της αντιδημαρχίας είναι τεράστιες. Δυο χρόνια από τότε που ανέλαβε, δεν εξασφάλισε ούτε τα στοιχειώδη αναλώσιμα υλικά για τη λειτουργία των νεοϊδρυθέντων νηπιαγωγείων. Είναι φανερό ότι αδιαφορούν πλήρως για τις συνθήκες των σχολικών μονάδων των λαϊκών γειτονιών και δείχνουν πρωτοφανή περιφρόνηση για τις λαϊκές ανάγκες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η 4η ΣΕ ΠΕ με πρόταση του προέδρου της κ. Μοναστηριώτη, αποφάσισε να παρακρατήσει τη β’ δόση των σχολικών μονάδων για να μπορέσει να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες των νέων νηπιαγωγείων. Αντί η δημαρχία να δώσει έκτακτη επιχορήγηση και να ζητήσει από το κράτος πρόσθετα κονδύλια, ετοιμάζεται να στεγνώσει τα σχολεία! Η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανή και παράνομη! Κανείς δεν δικαιούται να παρακρατεί μια ολόκληρη δόση από τα σχολεία γιατί θέλει να αποτελεί πειθήνιο μηχανισμό της δημαρχίας και του υπουργείου! Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε!

5. Πάρκο Δρακόπουλου

Υποστηρίζουμε το ψήφισμα των κατοίκων ώστε να απαλλοτριωθεί το πάρκο και να έρθει στην ιδιοκτησία του δήμου ώστε να είναι ελεύθερος δημόσιος χώρος αποκλειστικά για κοινωφελή δραστηριότητες, χώρος πρασίνου, χώρος αναψυχής και πολιτισμού χωρίς εμπορευματικές δραστηριότητες. Το πάρκο οφείλει να συντηρηθεί, με τακτική καθαριότητα και περιποίηση κι όχι να αφήνεται να απαξιωθεί ώστε στη συνέχεια να δοθεί στα χέρια των ιδιωτών.

6. Απαράδεκτο κείμενο Ιατρού Εργασίας για καταγραφή προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων

Ένα απαράδεκτο κείμενο δόθηκε να συμπληρώσουν επώνυμα οι εργαζόμενοι στον δήμο που περιέχει στοιχεία από την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, αναζητά πληροφορίες από τον εμβολιασμό των εργαζόμενων, τους γονείς τους, ατομικές του συνήθειες κ.λπ. Απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του και καταγγέλλουμε τη διακίνησή του.

7. Εναλλαγή στην εκπροσώπηση της ΑΑΑθήνας στο δημοτικό συμβούλιο

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της, υπογράμμισε τη δημοκρατική λειτουργία της, την ολομελειακή λήψη των αποφάσεων της και τη συλλογική της εκπροσώπηση και εναλλαγή. Η αστική πολιτική αναφέρεται στους ηγέτες και στις ηγεσίες, στους «ειδικούς» που ξέρουν, στους παράγοντες που μόνο αυτοί τα καταφέρνουν. Απέναντι σε αυτή την αντίληψη, η συλλογική λειτουργία δεν είναι για μας κενό γράμμα. Αντιθέτως η πολιτική συμμετοχή όλων των αγωνιστριών και αγωνιστών αποτελεί όρο για το αποτελεσματικό ξεδίπλωμα της δράσης μας. Από τη αρχή της λειτουργίας της δημοτικής κίνησης δηλώσαμε ότι η εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα είναι μονοπρόσωπη για ολόκληρη τη θητεία.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο ανακοινώνει ότι, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη διετία της θητείας, προχωρά στην εναλλαγή της εκπροσώπησης της στο δημοτικό συμβούλιο. Η εκλεγμένη σύμβουλος Ρέππα Ντίνα, θα παραιτηθεί και τη θέση της θα αναλάβει ο Κεφαλληνός Παναγιώτης, όπως αποφάσισε η συνέλευση της κίνησης.  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s