Επέκταση του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα! Όχι στο τσιμέντο, ναι στο πράσινο!

Δεκάδες κάτοικοι και επισκέπτες του αρχαιολογικού πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου για να εκφράσουν την αντίδραση τους στο σχέδιο της δήθεν ανάπλασης της Ακαδημίας Πλάτωνα, που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού με τη δημοτική αρχή Κώστα Μπακογιάννη.

Το σχέδιο φέρνει μεγάλη υποβάθμιση στην περιοχή, καθώς αποκόπτει από τη λαϊκή χρήση και πρόσβαση περί τα 60 από τα 100 στρέμματα του ελεύθερου αρχαιολογικού άλσους, προβλέπει την εκρίζωση 580 μεγάλων δέντρων, στρώσιμο με μπετό και κατάργηση δυο αθλητικών γηπέδων, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, στα οποία αθλούνται δεκάδες σύλλογοι της 4ης δημοτικής κοινότητας. Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, μέσω της Ανάπλασης ΑΕ, αναγγέλλει τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Μουσείο της Πόλης της Αθήνας, το οποίο τοποθετεί εντός του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα, μιλώντας υποκριτικά για “κτίριο χωρίς περιβαλλοντικό αποτύπωμα», όταν θα καταστραφεί όλο το πράσινο σε έκταση 30 στρεμμάτων για να χτιστεί ένα τσιμεντιένιο κτίριο! Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να βάλει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, παρά την κατάθεση 60 και πλέον υπογραφών κατοίκων από την περιοχή Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Σεπολίων και το αίτημα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα εξαρχής κατήγγειλε το εγκληματικό σχέδιο Κώστα Μπακογιάννη-Λίνας Μενδώνη για την Ακαδημία Πλάτωνα. Στέκεται δίπλα στους κατοίκους και φορείς στην περιοχή, συμπαραστέκεται στα αιτήματά τους και ζητά μαζί τους:

  • Να γίνει, πριν τον οποιονδήποτε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, η επαναχωροθέτηση του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών στο πρώην οικόπεδο της Reds το οποίο εντάχθηκε στον αρχαιολογικό χώρο, καθώς και σε διπλανούς χώρους, που ανήκουν στο ΥΠΠΟΑ.
  • Να επεκταθεί το Πράσινο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα με αντισταθμιστικές απαλλοτροιώσεις
  • Να μην κοπεί κανένα δέντρο στο Πάρκο
  • Καμμιά σκέψη για κατάργηση των ήδη υπαρχόντων αθλητικών χώρων. Νέους χώρους άθλησης για όλες/ους στις γειτονιές μας, χωρίς περιορισμούς και «συνδρομές»
  • Αναβάθμιση υποδομών στην περιοχή πέριξ του Πάρκου, στο ΒΙΟΠΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s