Χάος επικρατεί στα νηπιαγωγεία, ειδικά σε αυτά που στεγάζονται στα κοντέινερ, λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, με αποκλειστική ευθύνη δημαρχίας Μπακογιάννη!

Πρόγραμμα σχολικής στέγης άμεσα!

Χάος επικρατούσε για τα νηπιαγωγεία την Παρασκευή 10/9, ακόμα και την Κυριακή 12/9, μία μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων. Εκατοντάδες γονείς δεν γνώριζαν μέχρι την τελευταία στιγμή που θα παρουσιαστούν τα παιδιά τους. Μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, η Διεύθυνση ΠΕ Α’ Αθήνας επικοινωνούσε μαζί τους αλλάζοντας τους νηπιαγωγείο στο παρά πέντε. Σε όλα τα παραπάνω, αξίζει να σημειώσουμε ότι σε όλα τα κοντέινερ μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής υπήρξε προσωπικό καθαριότητας και τεχνικοί, για να καλύψουν όπως-όπως τις τελευταίες λεπτομέρειες. Η ευθύνη για όλα αυτά είναι αποκλειστικά της δημαρχίας Μπακογιάννη, που τα έχει κάνει κυριολεκτικά θάλασσα!

Οι αίθουσες που προϋπολόγισε ήταν σημαντικά λιγότερες των αναγκαίων, πράγμα που το είχαμε καταγγείλει από τον Μάρτιο του 2021, και φυσικά αποκαλύφθηκε την κρίσιμη ώρα. Παράλληλα, τα παιδιά που γράφτηκαν στη δίχρονη προσχολική αγωγή/εκπαίδευση είναι εκατοντάδες περισσότερα.

Ταυτόχρονα, τα νεοϊδρυόμενα νηπιαγωγεία βρίσκονται τις περισσότερες φορές μακριά από τον τόπο κατοικίας αρκετών νηπίων, με αποτέλεσμα ο δήμος να έχει βάλει ως και πούλμαν για την μεταφορά των 4χρονων και 5χρονων.

Μερικά πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Τα τέσσερα κοντέινερ που μπήκαν στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος στη Νικοπόλεως δεν χωράνε τα 115 παιδιά που γράφτηκαν, με αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή να ενημερώσουν ορισμένους γονείς ότι τα παιδιά τους θα πάνε στο 152ο Νηπιαγωγείο στη Δαγκλή, σχεδόν δύο χιλιόμετρα μακριά.
  • Στο 151ο Νηπιαγωγείο, στη Ραιδεστού και Ιωαννίνων, και εδώ σε κοντέινερ, μέχρι προχτές δεν είχε νερό, ενώ πολλά παιδιά θα μεταφέρονται με πούλμαν γιατί ο τόπος κατοικίας τους είναι εξαιρετικά μακρύτερα του νεοϊδρυθέντος νηπιαγωγείου.
  • Έγιναν νέες επιτάξεις αιθουσών δημοτικών σχολείων, μια και τα παιδιά ήταν τελικά πολύ περισσότερα. Επιτάχθηκαν νέες αίθουσες από τα 35ο, 50ο και 8οΔΣ, καθώς και μία αίθουσα εκδηλώσεων σε σχολείο της Κυψέλης που στεγάσει 40 νήπια εν μέσω πανδημίας!

Όλα αυτά είναι μέρος μόνο του ωκεανού προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πολιτική της δημαρχίας Μπακογιάννη.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν την εξυπηρετούσε τόσο πρόθυμα, και φυσικά αντιπαιδαγωγικά, η Διεύθυνση Α’ Αθήνας, με τις μετακινήσεις μαθητικού πληθυσμού από περιοχή σε περιοχή, η κατάσταση τώρα θα ήταν κυριολεκτικά εκτός ελέγχου.

Φυσικά, τα νηπιαγωγεία που στεγάζονται στα τενεκεδένια κουτιά (κοντέινερ ελαφρού τύπου) είναι απολύτως ανέτοιμα να δεχτούν τα παιδιά. Χωρίς υλικά, μόνο καρεκλάκια και τραπεζάκια, δεν θυμίζουν εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Για να μη μιλήσουμε για τους αύλειους χώρους, που στα περισσότερα νηπιαγωγεία είναι μικροί και ακατάλληλοι για να στεγάσουν τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών.

Οι ευθύνες της δημαρχίας είναι τεράστιες γιατί πρόκρινε επιλογές που δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση λύσεις και αποφάσισε να μη διεκδικήσει ούτε και να διαθέσει χρήματα για την ανέγερση κτιρίων. Το σχέδιό της είναι σχέδιο μιζέριας, κακομοιριάς και εκπαιδευτικής καθυστέρησης. Το επιχείρημα ότι δεν προλάβαινε είναι απολύτως ψευδές, γιατί επί δύο χρόνια δεν πήρε κανένα μέτρο. Διάλεξε τις επιτάξεις και τα κοντέινερ από την αρχή. Στην πραγματικότητα, είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν τα κοντέινερ στην πόλη για δεκαετίες. Η δημαρχία Μπακογιάννη και η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκουν να εκβιάσουν εκπαιδευτικούς και γονείς, την ίδια στιγμή που για σπαταλούν μεγάλα ποσά για μεγάλους περιπάτους και λαμπιόνια, για καταστολή και αστυνομοκρατία.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί! Ο δήμος οφείλει να παρουσιάσει άμεσα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανεγέρσεων, με συγκεκριμένες διεκδικήσεις από την ΚΤΥΠ, και να διεκδικήσει χρήματα από το κράτος για την ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτηρίων και όχι την αγορά τενεκέδων. Οφείλει να αφήσει ήσυχους τους ελεύθερους χώρους, το πράσινο και τα δέντρα των γειτονιών μας να τα απολαμβάνουν οι κάτοικοι.

Τα παιδιά δεν είναι κόστος. Είναι το μέλλον!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s