Αγωνιστική Συλλογική απάντηση απέναντι στον πύρινο εφιάλτη που προκάλεσε η κυβέρνηση

Χιλιάδες λαού κι ιδιαίτερα νεολαίας με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 9/8 στο Σύνταγμα έδωσαν την πρώτη αγωνιστική συλλογική απάντηση στον πύρινο εφιάλτη που προκάλεσαν οι δασοκτόνες και αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα.

Οι συνέπειες των πολιτικών αυτών είναι ανυπολόγιστες για ολόκληρη τη χώρα μιας και έχουν καεί περισσότερα από 600.000 στρ. και χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την κατοικία τους, τη δουλειά τους, τον τόπο τους σε Εύβοια, Βόρεια Αττική, Ηλεία, Φωκίδα, Αρκαδία και τόσων άλλων περιοχών που φλέγονται επί μέρες.

Για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο βιώνουμε το αποτέλεσμα των καταστροφικών επιπτώσεων της ασύδοτης κερδοφορίας του κεφαλαίου πάνω στη φύση, στο περιβάλλον και τις ζωές των εργαζόμενων και της νεολαίας, ντόπιων και μεταναστών.

Για αυτό σήμερα, μέσα στους καπνούς των καταστροφικών πυρκαγιών είναι καθήκον μας να παλέψουμε για τη ζωή και την προστασία της φύσης. Μέσα στην οργή που ξεχειλίζει οφείλουμε να ξεδιπλώσουμε ένα διεκδικητικό κίνημα για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντός, την ακύρωση των επενδυτικών σχεδιασμών, τη φροντίδα του πληγωμένου σώματος της γης και των ανθρώπων της και ταυτόχρονα να σταθούμε αλληλέγγυα στους πληγέντες.

Να παλέψουμε εδώ και τώρα για ανατροπή αυτής της πολιτικής που ασκείται από όλες τις κυβερνήσεις χωρίς εξαίρεση (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και τους υπερεθνικούς οικονομικούς οργανισμούς του κεφαλαίου (ΕΕ, ΟΟΣΑ, παγκόσμια τράπεζα). Ο αγωνιζόμενος λαός και η νεολαία, οι συλλογικότητες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται να πρωτοστατήσουν. Η φύση δεν είναι πεδίο κερδοφορίας!

Να ακυρωθούν όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές αποφάσεις και οι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι! Να ακυρωθεί κάθε επενδυτική σύμβαση που λεηλατεί βουνά, πάρκα (ανεμογεννήτριες κ.λπ.). Να ακυρωθούν όλες οι αγορές για ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής σε προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό! Να ενισχυθούν τώρα με στέγη, τροφή, αποζημιώσεις οι πληγέντες κάτοικοι και οι περιοχές. Ούτε ένα ευρώ για τα αντικοινωνικά σχέδια.

Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

κεντρική φωτογραφία από τον Μάριο Λώλο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s