Ο Μπακογιάννης στέλνει τα ΜΑΤ στις γειτονιές για να επιβάλλει τα κοντέινερ για τα προνήπια!

Απαιτούμε την άμεση ανέγερση του 24ου ΓΕΛ!

Συμμετέχουμε στη νέα κινητοποίηση, μαζί με τους συλλόγους γονέων και την Β’ ΕΛΜΕ, την Παρασκευή 2/7 στις 8πμ στο 24ο ΓΕΛ.

Η δημοτική αρχή, με μια απόφαση απερίγραπτης κοροϊδίας, επίταξε το οικόπεδο που προορίζονταν για να κατασκευαστεί το 24ο ΓΕΛ Αθήνας, για να εγκαταστήσει κοντέινερ για νηπιαγωγεία. Η δημαρχία, αντί να προχωρήσει σε ένα ευρύ πρόγραμμα για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής/εκπαίδευσης, κλέβει χώρους πολύτιμους και απολύτως απαραίτητους από όπου μπορεί: οικόπεδα, προαύλια, αίθουσες δημοτικών σχολείων!

Την Πέμπτη 1/7, οι σύλλογοι γονέων και η Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποτροπή των εργασιών. Αντιμετωπίστηκαν με απειλές για συλλήψεις και με την εμφάνιση διμοιρίας και κλούβας των ΜΑΤ, για πρώτη φορά στη γειτονιά του Πολυγώνου!

Ούτε ο αντιδήμαρχος παιδείας Καλαμπόκας, αλλά ούτε και κανείς άλλος από την πολιτική ηγεσία της δημοτικής αρχής δεν καταδέχτηκε να έρθει και να συνομιλήσει με τους συγκεντρωμένους. Και όχι μόνο αδιαφόρησαν πλήρως για τα αιτήματά εκπαιδευτικών και γονιών της πόλης, αλλά όταν ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση, τα ΜΑΤ παρέμειναν στο χώρο, ώστε να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη συνέχιση των εργασιών!

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θα συμβάλλουμε στην υποστήριξη των αιτημάτων του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος. Θα είμαστε εκεί, όπου πρωτοστατούν γονείς και εκπαιδευτικοί, σε όλα τα οικόπεδα και σε όλα τα προαύλια, ώστε να μην εγκατασταθούν κοντέινερ!

Απαιτούμε:

  • Άμεση ανέγερση του 24ου ΓΕΛ στο Πολύγωνο και του ΕΕΕΕΚ Α΄ Αθήνας στο οικόπεδο της Λάμψα.
  • Να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο του 2021. Καμία σκέψη για αναστολή της εφαρμογής τη νέα σχολική χρονιά.
  • Να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση του δήμου και της οικονομικής επιτροπής για κοντέινερ ελαφρού τύπου για σχολική στέγη. Για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης/αγωγής από τον Σεπτέμβριο του 2021 απαιτείται πρόγραμμα σχολικής στέγης με βαρέου τύπου κατασκευές.
  • Να εξαιρεθούν όλοι οι προαύλιοι χώροι όλων των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων από την τοποθέτηση κοντέινερ, όπως απαιτεί το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα. Οικόπεδα υπάρχουν και μάλιστα πολλά από αυτά ανήκουν στην ΚΤΥΠ. Να προχωρήσει άμεσα ο δήμος σε συγκεκριμένες διεκδικήσεις από την ΚΤΥΠ.
  • Άμεση επίλυση των σοβαρών στεγαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, καθώς και τακτική και αποτελεσματική συντήρηση όλων των σχολικών κτιρίων και υποδομών.

Τα παιδιά δεν είναι κόστος. Είναι το μέλλον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s