Τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που έθεσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στο ΔΣ στις 28/6/2021

1. Να επανέλθει το ΔΣ στις δια ζώσης συνεδριάσεις

Η απόφαση της κυβέρνησης να γίνονται με τηλεδιάσκεψη τα Δημοτικά Συμβούλια είναι απολύτως αντιδημοκρατική και χωρίς καμία δικαιολογία. Δεν υπάρχει υγειονομικός λόγος που να δικαιολογεί αυτή την επιλογή, οι λόγοι είναι αποκλειστικά πολιτικοί.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, συναινεί σε αυτό γιατί η απουσία παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα διευκολύνει εξαιρετικά τα σχέδια της. Βρήκε την ευκαιρία να δρα εν κρυπτώ. Επιδιώκει να εμποδιστούν τα κινήματα, οι συλλογικότητες της πόλης και οι φορείς της να καταθέσουν τις απόψεις και με κινηματικές διαδικασίες να εκφράσουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Με αυτό τον τρόπο να μπουν, τελικά, στον γύψο οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας και στα τοπικά ζητήματα.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καλούμε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να ανακοινώσει δια ζώσης συνεδριάσεις από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

2. Ανανέωση των συμβάσεων όλων των ελαστικά εργαζόμενων και παράταση της σύμβασης των μεταναστ(ρι)ών καθαριστ(ρι)ών και όλων των καθαριστ(ρι)ών των σχολικών μονάδων

Να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις όλων των ελαστικά εργαζόμενων που καλύπτουν πολύ σοβαρές και μόνιμες ανάγκες της πόλης και προσελήφθησαν με τη δικαιολογία του COVID-19.

Ειδικά για το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων είναι επιτακτική ανάγκη παράτασης των συμβάσεων. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Υπάρχει η εμπειρία ολόκληρης της χρονιάς. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αιφνιδιάστηκε! Πέρσι τα σχολεία άνοιξαν και οι καθαρίστριες δεν ήταν στη θέση τους! Η διεύθυνση παιδείας έπαιζε Tetris για να καλύψει τα κενά γιατί οι προσλήψεις έγιναν με διαφορετικές συμβάσεις εργασίας, σε διαφορετικούς χρόνους και ταυτόχρονα με απολύσεις στη διάρκεια της χρονιάς. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποδείξει ότι δεν έχει επιδεικνύει καμία απολύτως υπευθυνότητα. Καθυστέρησε την επαναπρόσληψη των 69 καθαριστριών κατά ενάμιση μήνα, με αποτέλεσμα να μείνουν τα σχολεία την κρίσιμη περίοδο της έξαρσης της πανδημίας χωρίς προσωπικό καθαριότητας.

Η δημαρχία και ο γενικός γραμματέας του δήμου οφείλουν να τοποθετηθούν σχετικά με την παράταση της σύμβασης των μεταναστ(ρι)ών καθαριστ(ρι)ών, για να μπορούν να πάρουν το επίδομα του ΟΑΕΔ, και για το τι ενέργειες έχει κάνει η δημαρχία σχετικά με το ζήτημα της επαναπρόσληψής τους τον Σεπτέμβριο. Επισημαίνουμε ότι εργαζόμενες/οι μετανάστ(ρι)ες επί δέκα και είκοσι χρόνια στα σχολεία του δήμου έχασαν το δικαίωμα τους στην εργασία εξαιτίας της ρατσιστικής διάταξης περί της ιθαγένειας.

3. Σχετικά με τις κάμερες στον 9,84 και τη θέση της ΕΣΗΕΑ για το κατέβασμά τους

Σε δημοσιεύματα του τύπου διαβάσαμε ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με την πρόεδρο του 9,84 κ. Αραμπατζή, ύστερα από το θέμα που προέκυψε με την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΡΑ. Εκεί ζήτησε να ξηλωθούν οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί από το 2010 για τους εργαζόμενους στο Ρ/Σ 9,84 και σε καμία περίπτωση να μην τοποθετηθούν καινούργιες. Στα δημοσιεύματα καταγράφηκε ότι η πρόεδρος του 9,84 δεσμεύτηκε ότι θα κατέβουν οι κάμερες, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με την προθεσμία, που δόθηκε από την ΕΣΗΕΑ. Βρισκόμαστε στο τέλος του Ιουνίου. Τι ενέργειες έχουν δρομολογηθεί σε αυτή την κατεύθυνση;

Επίσης, ήρθαν πολλά παράπονα από εργαζόμενους του 9,84 που συνοδεύτηκαν και με φωτογραφίες σχετικά με εγκαταλελειμμένες καρέκλες που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο και αποτελούν υγειονομική βόμβα, πολύ σοβαρές εστίες μόλυνσης. Η πρόεδρος του 9,84 να ενημερώσει για τις αναγκαίες ενέργειες απόσυρσής τους.

4. Πάρκο στο μετρό Αμπελοκήπων

Στις 14/6/2021, με μια απαράδεκτη και αιφνιδιαστική απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής αποδέχτηκε τη δωρεά του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), για την ανέγερση ενός κτιρίου με χρήση ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών), εντός της έκτασης του πάρκου.

Το πολιτικό ζήτημα που αναδεικνύεται είναι εξαιρετικά σοβαρό. Υπάρχουν τρεις αρχές που όλες αναφέρονται στη ΝΔ και την κυβέρνηση, τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη, την περιφερειακή αρχή Πατούλη και το υπουργείο παιδείας που εποπτεύει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και όμως γίνεται συντονισμένη προσπάθεια ακύρωσης της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, την οποία μάλιστα, ψήφισε και η δημαρχία Μπακογιάννη. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η δημαρχία θα υπερασπιστεί αυτή την ομόφωνη απόφαση ή τελικά ψάχνει τρόπους, χρησιμοποιώντας άλλους φορείς, να την παρακάμψει. Σημειώνουμε ότι το ΔΣ στις 16/9/2020 αποφάσισε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης με χαρακτηρισμό του χώρου ως κοινόχρηστο πράσινο, όπως ήταν πάντα, και την αναστολή για ένα χρόνο των οικοδομικών εργασιών. Οι αποφάσεις αυτές, όμως, εκκρεμούν για έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να ενημερώσει που βρισκόμαστε, τι ενέργειες έχουν γίνει προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος κ.λπ..

Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας, να μην τσιμεντωθεί και εμπορευματοποιηθεί. Διότι οι κάτοικοι της πόλης οφείλουν να γνωρίζουν ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, και αν προχωρήσουν αυτά τα σχέδια προβλέπεται η κατασκευή δύο μεταλλικών κτιρίων, πάρκινγκ τριών θέσεων και δρόμο εξυπηρέτησης των ΙΧ που θα διασχίζει το πάρκο. Και όλα αυτά για να τα εκμεταλλευτεί εμπορικά μαζί με όλη την έκταση του πάρκου ιδιώτης με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.ά..

5. Υπεξαίρεση ποσού 81.400 ευρώ και έλλειμμα 41.900 ευρώ από τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ της 1ης ΔΚ

Οι κατ’ επανάληψη τοποθετήσεις μας σχετικά με την υπεξαίρεση ποσού από την Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας της 1ης ΔΚ επιβεβαιώνονται. Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη δικαστική έρευνα, σημειώνουμε ότι το ζήτημα αποκαλύφθηκε στις 4/1/2020. Ειδικά μετά την απόφαση της οικονομικής επιτροπής στις 22/6 να εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό της ΣΕ ΠΕ της 1ης ΔΚ του 2020, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ανήκουστη προσπάθεια συγκάλυψης οικονομικού εγκλήματος σε βάρος των χρημάτων του δημοσίου, των πολιτών και των σχολείων!

Θα παραθέσουμε με ακρίβεια τα στοιχεία και ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Καλαμπόκας, νομικός σύμβουλος του δήμου και ο κ. Αθανασάκης, πρόεδρος της ΣΕ οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Να σημειώσουμε ότι, μετά από επανειλημμένα γραπτά αιτήματα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, μας δόθηκε η κίνηση του λογαριασμού από τον οποίο έγιναν οι υπεξαιρέσεις.

Τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν εμφανίζονται να διοχετεύονται προς τρεις λογαριασμούς, προς εταιρεία στοιχήματος, προς έναν λογαριασμό με τα διακριτικά sdf και προς λογαριασμό συγκεκριμένου προσώπου.

Ανάμεσα στις 23/12/2019 και 31/12/2019:

Υπεξαιρέθηκαν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και με διάφορες καταθέσεις και προωθήθηκαν προς τους λογαριασμούς αυτούς υπέρ sdf συνολικά 3.500 ευρώ, υπέρ εταιρείας στοιχήματος συνολικά 38.500 ευρώ, υπέρ λογαριασμού συγκεκριμένου προσώπου συνολικά 36.000 ευρώ. Σύνολο 78.000 ευρώ. Στις 31/12 η εταιρεία στοιχήματος εμφανίζεται να επιστρέφει ποσά συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, από τον λογαριασμό της ΣΕ ΠΕ της 1ης ΔΚ υπεξαιρέθηκαν το 2019 78.000 ευρώ, επιστράφηκαν 6.000 ευρώ και άρα εμφανίζει έλλειμμα 72.000 ευρώ

Το έλλειμμα των 72.000 ευρώ καταγράφηκε στον οικονομικό απολογισμό της ΣΕ για την περίοδο από 20/11/2019-31/12/2019.

Ανάμεσα στην 1/1/2020 και 22/1/202:

Υπεξαιρέθηκαν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και με διάφορες καταθέσεις και προωθήθηκαν προς τον λογαριασμό του συγκεκριμένου προσώπου 3.400 ευρώ. Επιστράφηκαν από τον λογαριασμό sdf 1000 ευρώ και από λογαριασμό τρίτου που δεν αναφέρεται ο κάτοχός του στις κινήσεις λογαριασμού 32.500 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, υπεξαιρέθηκαν συνολικά 81.400 ευρώ, επιστράφηκαν 39.500 και άρα το 2020 όφειλε ο απολογισμός να κλείνει με έλλειμμα 41.900 ευρώ.

Αντί αυτού, ο οικονομικός απολογισμός που ενέκρινε κατά πλειοψηφία η ΣΕ ΠΕ της 1ης ΔΚ, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας καθώς και η οικονομική επιτροπή, δείχνουν έλλειμμα 2.400 ευρώ και εξαφανίζουν με μαγικό τρόπο το υπόλοιπο, δεν αποτυπώνουν ούτε καν τις πραγματικές κινήσεις του λογαριασμού και αναφέρονται σε επιστροφή χρημάτων από λογαριασμό τρίτου, χωρίς να αναφέρουν ποιος είναι ο λογαριασμός αυτός.

Αναδεικνύονται πολύ σοβαρές πολιτικές ευθύνες και απόπειρα συγκάλυψης της δημοτικής αρχής που εποπτεύει τις σχολικές επιτροπές και κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να φέρει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, να υπάρξει αναλυτική παρουσίαση όλων των στοιχείων και να προχωρήσει άμεσα η δικαστική διαλεύκανση του ζητήματος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s