Κάλλιο αργά παρά αργότερα! – Σχόλιο για την ανανέωση των συμβάσεων των 69 καθαριστ(ρι)ών

Κάτω από το βάρος της κατακραυγής και των κινητοποιήσεων εδώ και δύο μήνες από εκπαιδευτικά σωματεία, συλλόγους γονέων, επιτροπές καθαριστ(ρι)ων, δημοτικές παρατάξεις, ανάμεσά τους και της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/Ανταρσία σε Kυβέρνηση-ΕΕ-Kεφάλαιο, δημοσιεύθηκε επιτέλους το ΦΕΚ με το οποίο προβλέφθηκε η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων των καθαριστριών (για τον δήμο της Αθήνας αφορά 69 καθαριστ(ρι)ες) και περνά από έκτακτη οικονομική επιτροπή στον δήμο της Αθήνας στις 8/6/2021.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η δημαρχία Μπακογιάννη, αφού άφησαν τα σχολεία στην τύχη τους από πλευράς καθαριότητας, αφού «ξεζούμισαν» κυριολεκτικά τις/τους υπάρχουσες/οντες καθαριστ(ρι)ες, μετακινώντας τες κάθε μέρα και σε άλλο σχολείο για να καλύψουν τα κενά, βάζοντάς τες να δουλέψουν από το πρωί ως το βράδυ κυριολεκτικά, εφαρμόζοντας τον νόμο Χατζηδάκη πριν ακόμα ψηφιστεί, τελικά ανανέωσαν τις συμβάσεις έστω και στο και πέντε.

Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε η καρδιά του προβλήματος: ο Δήμος της Αθήνας έχει 60 μόνιμες καθαρίστ(ρι)ες και 450 με συμβάσεις ελαστικής εργασίας. Μόνιμο προσωπικό είναι μόλις το 12%! 

Στα σχολεία της Αθήνας το προσωπικό καθαριότητας είναι με σύμβαση, δουλεύει κάθε χρόνο μέχρι τον Ιούνιο και μετά απολύεται. Η απάντηση σε αυτό είναι μια και μοναδική:

Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία του δήμου της Αθήνας

Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχες/οι.

Να καταργηθεί η ρατσιστική διάταξη της ιθαγένειας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s