Αθήνα: Και ξαφνικά γίναμε το ντεκόρ της πόλης… εμείς οι πολίτες της!

Αναδημοσίευση από το ΠΡΙΝ

Της Ντίνας Ρέππα, δημοτικής συμβούλου με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

Το κέντρο της πρωτεύουσας στολίστηκε. Όχι γενικά η πόλη της Αθήνας, μόνο το κέντρο της. Και συγκεκριμένα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Β. Όλγας, το Σύνταγμα και η Ομόνοια.

Όχι, δεν γράφουμε υπερβολές. Η δημαρχία Μπακογιάννη έδωσε 500.000 ευρώ για να στολίσει αυτά τα πέντε σημεία. Όχι άλλα, αποκλειστικά αυτά τα πέντε. Και άλλα 400.000 ευρώ για να τα αποστολίσει. Και κάμποσα χιλιάρικα θα στοιχίσει ο λογαριασμός στη ΔΕΗ, αλλά αυτά δεν φαίνονται ακόμα.

Στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου, μέσα σε έναν πίνακα εξόδων, καθρεφτίζεται ολόκληρη η ταξική μεροληψία της δημοτικής αρχής. Συνολικά 900.000 ευρώ για να στολιστούν τρεις δρόμοι και δυο πλατείες του τουριστικού κέντρου και 100.000 ευρώ για είκοσι επτά γειτονιές.

Είναι τόσο φανερά όλα πια! Δεν είναι ο στολισμός της πόλης το ντεκόρ στη ζωή μας. Εμείς είμαστε το ντεκόρ στον στολισμό τους! Η διαφορά είναι τεράστια. Ένα εκατομμύριο ευρώ για λαμπιόνια σε πέντε δρόμους που απαγορεύεται να κυκλοφορήσεις, που δε θα τα δεις ποτέ μετά τις 10 το βράδυ εκτός και αν παρανομήσεις. Ένα εκατομμύριο για να στολίσουν ένα τόπο που εμείς, οι κάτοικοι, λείπουμε. Όσο λιγότερους ανθρώπους έχει η πλατεία Συντάγματος, τόσο περισσότερα φώτα ανάβουν για να κρύψουν τη γύμνια της και τόσο πιο ακριβά θα κοστίζουν.

Την ίδια στιγμή δεκάδες άνθρωποι, σωματεία εκπαιδευτικών, σύλλογοι γονέων μαζεύουν χρήματα για την οικογένεια από το 91ο Δημοτικού Σχολείου που η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα. Όλοι εκτός από τον δήμο της Αθήνας. Ούτε μια λέξη στο δημοτικό συμβούλιο. Ανάλγητοι; Κυνικοί; Κάτι χειρότερο. Αρχόντοι! Γνωρίζουν από Μπάντεν Μπάντεν αλλά όχι από Παγκράτι, Σεπόλια, Πατήσια, Πετράλωνα, πλατεία Βάθης…

Αρχόντοι με τα όλα τους! Για τους οικονομικούς ολιγάρχες που και αυτή η δημαρχία εκπροσωπεί, οι γειτονιές της «πίσω αυλής» δεν υπάρχουν. Οι κάτοικοί τους είναι το αναγκαίο ντεκόρ στο φωτισμένο κέντρο που θα τους φέρει πλούτο και χρήμα.

Αλλά, αν θες να ζήσεις, τους αρχόντους δεν τους προσκυνάς, τους γκρεμίζεις!

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s