Στο Δ.Σ. της 30/11 ψηφίστηκε η μεταστέγαση του 39ου-125ου νηπ/γείου και το ψήφισμα για την παράταση των συμβάσεων λόγω COVID-19

1. Ψηφίστηκε η μεταστέγαση του 39ου-125ου Νηπ/γείου Αθήνας στο οικόπεδο Ηλέκτρας και Ιωαννίνων που είναι χαρακτηρισμένος σχολικός χώρος ύστερα από πολύχρονες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών, του ΣΕΠΕ Αριστοτέλης, της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Σεπόλια Ακ. Πλάτωνα, παρατάξεων, που επί χρόνια διεκδικούσαν τη μεταστέγαση των δύο νηπιαγωγείων από ένα κτήριο που είναι εντελώς ακατάλληλο και επικίνδυνο για να φυτούν σε αυτό 4χρονα και 5χρονα νήπια. Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα είχαμε θέσει το ζήτημα της μεταστέγασης των δυο νηπιαγωγείων κι άλλες φορές, τον Νοέμβριο του 2019, τον Φεβρουάριο του 2020, τον Νοέμβριο του 2020. Η ψήφιση της μεταστέγασης δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Σε πλήθος περιπτώσεων οι αποφάσεις του ΔΣ έμειναν για χρόνια ανενεργές μια και πάρθηκαν κάτω από την πίεση του κινήματος αλλά χωρίς πραγματική πολιτική βούληση από τις δημοτικές αρχές. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση.

2. Εγκρίθηκε το ψήφισμα στήριξης των 4μηνιτών/ισσών του Δήμου Αθηναίων. Η κυβέρνηση ενώ όφειλε να προχωρήσει στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και να ενισχύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες σε μια περίοδο που οι πολιτικές απαξίωσης δομών και προσωπικού έδειξαν τον καταστροφικό τους ρόλο, δεν έχει καν νομοθετήσει την παράταση των συμβάσεων των ελαστικά εργαζόμενων προσληφθέντων λόγω covid19. Για τον λόγο αυτό η επιτροπή των συμβασιούχων κατέθεσε ψήφισμα το οποίο υπερψηφίστηκε. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι με ψηφίσματα ποτέ δεν έγιναν προσλήψεις. Απαιτείται αγώνας και διεκδίκηση.

Ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της απασχόλησης των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν μέσα στην πανδημία με την Π.Ν.Π.14.3.2020 «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19». Όλο αυτό το διάστημα αποτελούν προσωπικό αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου καθώς καλύπτουν κρίσιμες θέσεις για την ομαλή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s