Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θέτει στο ΔΣ (30/11) το θέμα της μεταστέγασης των 39ο-125ο νηπ/γείων

Να σταματήσει να κωφεύει ο δήμος στα οξυμένα προβλήματα των νηπίων!

Αντιπροσωπεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, αποτελούμενη από τη Ρέππα Ντίνα, δημοτική σύμβουλο και την Αριάνα Σαμούρη, νηπιαγωγό, επισκέφτηκε το 39ο-125ο νηπιαγωγείο και συνομίλησε με τις νηπιαγωγούς που εργάζονται εκεί και με γονείς από τον σύλλογο γονέων.

Πριν λίγες μέρες, και για πολλοστή φορά τα τελευταία 15 χρόνια, οι γονείς απέστειλαν στον δήμο καθώς και στις παρατάξεις υπογραφές με τη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη λειτουργία των νηπιαγωγείων σε ένα εντελώς ακατάλληλο κτήριο.

Πρόκειται για δυο νηπιαγωγεία που ακόμα και οι υπηρεσίες του δήμου χαρακτηρίζουν ως την «ντροπή της πόλης».

Στεγάζονται σε ένα παλιό κτίριο που μισθώνει ο δήμος και το οποίο είναι απολύτως ακατάλληλο για εκπαιδευτικό ίδρυμα 100 και πάνω νηπίων που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Χωρίς μόνιμο σύστημα θέρμανσης, με απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις που πέφτουν συνεχώς από τη χρήση θερμαντικών σωμάτων με αποτέλεσμα πολύ συχνά το νηπιαγωγείο να λειτουργεί χωρίς θέρμανση, με ξύλινα κουφώματα παραθύρων με τρομερή απώλεια θερμότητας και επικινδυνότητα γιατί κάποια από αυτά βλέπουν στο κενό απευθείας, με τουαλέτες στον εξωτερικό χώρο, με το τμήμα ένταξης, το τμήμα που έχει ως αποστολή να συνεισφέρει για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, να λειτουργεί στο διάδρομο, με μαρμάρινες και απότομες σκάλες.

Ο σύλλογος διδασκόντων, οι γονείς καθώς, ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης, η Λαϊκή Συνέλευση Σεπόλια-Κολωνός-Ακ. Πλάτωνα, έχει στείλει κατ’ επανάληψη όλα τα προηγούμενα χρόνια πολλές φορές υπομνήματα, οι σύλλογοι γονέων έχουν κάνει διαμαρτυρίες, έχουν μαζέψει υπογραφές. Έφτασαν στο σημείο να γίνουν αυτοί οι υπηρεσίες του δήμου, να ψάξουν και να προτείνουν λύσεις. Όλοι και κυρίως οι υπηρεσίες αποδέχονται ότι πρέπει τα δυο νηπιαγωγεία να μεταστεγαστούν χτες! Οικόπεδα υπάρχουν: Έχουν υποδειχθεί τουλάχιστον 5 προτάσεις Ιωαννίνων και Ηλέκτρας, Ιωαννίνων και Ρεδεστού, Ιωαννίνων και Καλτεζών, Ιωαννίνων και Καπανέως, Ιωαννίνων και Βραχωρίου και πολλές ακόμα προτάσεις.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θέσαμε το ζήτημα και στο ΔΣ στις 24/2/2020.

Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να σταματήσει να κωφεύει και να δώσει λύση ΤΩΡΑ! Τα προβλήματα κάθε χρόνο και οξύνονται αν προσθέσει κανείς και τα προνήπια που θα φοιτήσουν από του χρόνου με βάση την δίχρονη υποχρεωτική αγωγή/εκπαίδευση.

Η αναλγησία και η αδιαφορία, η συνεχή κοροϊδία των δημοτικών αρχών ως τώρα και της τωρινής, απέναντι στα προβλήματα των κατοίκων των πιο φτωχών περιοχών μόνο απαξίωση υποδηλώνει.

Η μίσθωση ενός τόσο ακατάλληλου κτηρίου, τα μπαλώματα με «επισκευές» για να κλείσουν τα στόματα και οι εργολαβίες, καταβροχθίζουν τα χρήματα των κατοίκων ενώ δεν δίνουν την ουσιαστική απάντηση που είναι μόνο μία: Η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα ζητάμε την έκτακτη συζήτηση του θέματος με ένταξή του στην ημερήσια διάταξη της 29ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Νοεμβρίου 2020.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s