Ο κατήφορος με τον στολισμό της πόλης συνεχίζεται

Τη Δευτέρα 23/11, σε νέα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου της Αθήνας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, 14% αύξηση του ποσού για τον στολισμό του κέντρου της πόλης, φτάνοντας έτσι στο ποσό των 586.941€. Η εξήγηση ήταν ότι ο στολισμός της Βασιλίσσης Σοφίας, με δωρεά από το ίδρυμα Ωνάση, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. Έτσι, μιας και οι «φιλεύσπλαχνοι» χορηγοί-ιδιωτικές εταιρείες διαφημίστηκαν πέρυσι ως η λύση του στολισμού, φέτος μας τελείωσαν, καθότι δεν αναμένεται αθρόα προσέλευση τουριστών και άρα δεν χρειάζεται να αναλάβουν τα έξοδα χωρίς βέβαιο κέρδος.

Τη λύση βρήκε η δημοτική αρχή Μπακογιάννη: Να γίνει η ίδια, με την τσέπη των πολιτών, χορηγός των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων του κέντρου, που περιμένουν να ανοίξει η αγορά. Για αυτό απαιτείται να κρεμαστούν λαμπιόνια και γιρλάντες.

Από την ανάλυση των δαπανών για το φετινό στολισμό, οι οποίες θα ξεπεράσουν το ένα (1) εκατ. ευρώ, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη έκρινε σκόπιμο να αυξήσει τις γιρλάντες στην οδό Πανεπιστημίου και το κόστος τους κατά 76.557€, για να φθάσει συνολικά τα 229.672€!

Στην πόλη που σαρώνεται από την πανδημία, εξ’ αιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης που αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, στην πόλη που ο πληθυσμός της απειλείται με ολοκληρωτική φτώχεια από τα συνεχιζόμενα lockdown, η δημαρχία Μπακογιάννη χαρίζει πάνω από 1.000.000€ για να στολίσει το κέντρο και μόνο το κέντρο της Αθήνας.

Διαβάζουμε και θυμώνουμε: Τεχνητά στολισμένα δέντρα 121 χιλιάδες ευρώ, γιρλάντες της Πανεπιστημίου 229 χιλιάδες ευρώ, γιρλάντα της οδού Σταδίου 106 χιλιάδες ευρώ Σύνολο προμήθειας από μια εταιρεία 586.94€! Συν οι 370 χιλιάδες ευρώ για τις εταιρείες που θα αναλάβουν τον στολισμό. Στολισμό που η δημοτική αρχή Μπακογιάννη δεν ήθελε να αναλάβουν οι υπηρεσίες του δήμου και οι εργαζόμενοι τους, όταν γνωρίζουν και γνωρίζουμε πως οι «ανάδοχοι» χρησιμοποιούν ευέλικτο, κακοπληρωμένο, ανειδίκευτο προσωπικό χωρίς ασφάλιση.

Απόσπασμα από την πρόταση της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης των προσφορών στην Οικονομική Επιτροπή

Για μια ακόμα φορά η δημαρχία Μπακογιάννη τα κατάφερε. Οι γειτονιές της πίσω αυλής, εκεί που ζει ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία, εκεί που υποχρεώνεται να κινείται σε καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας ο εργαζόμενος κόσμος και οι ηλικιωμένοι, είναι αόρατες για τη δημοτική αρχή. Οι κάτοικοι της πόλης όμως μετατρέπονται αναγκαστικά σε χορηγούς του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο κέντρο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s