Αναντίστοιχο της κρισιμότητας των ημερών και της περιόδου το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στις 16/11

Η πόλη αντιμέτωπη με την πανδημία και τη σιδερένια φτέρνα των απαγορεύσεων

Η πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει!

Πόλη κατεχόμενη από τις δυνάμεις καταστολής, από 5.000 αστυνομικούς και ΜΑΤ, με τη σιδερένια φτέρνα της απαγόρευσης του συναθροίζεστε κατέστησε την Αθήνα και ολόκληρη τη χώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, με την πανδημία να επελαύνει. Αυτά τα δύο κεντρικά ζητήματα έπρεπε να συζητά το δημοτικό συμβούλιο στις 16/1 και να τα καταγγέλει.

Η κυβέρνηση φοβάται και θωρακίζει το σύστημα απέναντι στις θύελλες που γεννά η πολιτική της. Γιατί η υγεία των εργαζόμενων και της νεολαίας κινδυνεύει από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός δεν θα περάσει. Η απαγόρευση θα σπάσει. Δεκάδες σωματεία, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και νεολαία, πολιτικές οργανώσεις καλούν στη διαδήλωση και την πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία με όλα τα μέτρα προστασίας, τις μάσκες και τις αποστάσεις.

Φέτος, η επέτειος του Πολυτεχνείου έρχεται σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία, μέσα στην πανδημία και στο lockdown που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Δέκα μήνες μετά την εμφάνισή της, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού. Όλος ο χρόνος που είχε πήγε χαμένος. Η πρωτοβάθμια υγεία είναι διαλυμένη, το ΕΣΥ παραμένει με ελάχιστες προσθήκες σε κλίνες ΜΕΘ, γιατρούς και προσωπικό, βρισκόμενο στα όρια του και ένα βήμα πριν από το να θρηνούμε καθημερινά όλο και περισσότερα θύματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με μια άλλη πολιτική. Το δόγμα ο θάνατος του ενός για τη ζωή του άλλου εφαρμόζεται ήδη όταν περιστέλλονται τα κανονικά χειρουργεία κατά 80%, διαμορφώνοντας την δυστοπική εικόνα του παρόντος που μας καλούν να αποδεχτούμε. Ούτε λόγος φυσικά για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άλλωστε η λέξη ενίσχυση της δημόσιας υγείας, φέρνει αλλεργία στους «άριστους» ιθύνοντες. Το ίδιο με μικροπαραλλαγές ισχύει και στην εκπαίδευση αλλά και στις δημόσιες μεταφορές. Οτιδήποτε δεν είναι ή δεν μετατρέπεται σε εμπόρευμα, έχει μηδαμινή αξία.

Η εφαρμογή του 2ου lockdown δείχνει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας. Με το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» επιτίθεται στον λαό και στοχοποιεί τη νεολαία, χρεώνοντάς τους την αύξηση των κρουσμάτων, την ίδια στιγμή που οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Παράλληλα άνοιξε την οικονομία και τον τουρισμό χωρίς μέτρα προστασίας. Από την άλλη θεωρεί επικίνδυνη την παραμονή σε ελεύθερους χώρους και πλατείες και την μετατρέπει σε αδίκημα, ανεβάζοντας το πρόστιμο στα 300 €, ενώ ξέρει από τα στοιχεία που υπάρχουν ότι μόνο το 4% από τα κρούσματα προέρχεται από επαφές σε ανοιχτούς χώρους. Στέλνει τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και στα δημοτικά για να μην επιβαρυνθούν οι εργοδότες με γονικές άδειες, αλλά κλείνει τις παιδικές χαρές για να μην μπορούν μετά να παίζουν στον ανοιχτό χώρο. Λεφτά για την υγεία δεν υπάρχουν αλλά υπάρχουν δισεκατομμύρια για νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη, εγκληματεί. Η πολιτική της είναι ο βασικός φορές εξάπλωσηςτης πανδημίας,της φτώχειας και της ανεργίας.

Την στιγμή που η κοινωνία ασφυκτιά, κυβέρνηση και κεφάλαιο αξιοποιούν την πανδημία και φέρνουν νέα αντιδραστικά μέτρα: Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εκτίναξαν την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια, νέο πτωχευτικό κώδικα όπου ο κόσμος θα χάνει το σπίτι του από τις τράπεζες, νομοσχέδια ενάντια στο δικαίωμα στην εκπαίδευση. Ενώ μας επιβάλλει να κλειστούμε στα σπίτια ετοιμάζεται να φέρει ένα προκλητικό αντεργατικό νομοσχέδιο που οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν απλήρωτα 10ωρα χωρίς στην ουσία ωράριο (δίνοντας ευελιξία στις επιχειρήσεις), αποστερώντας τους το δικαίωμα της απεργίας και του 8ώρου, ποινικοποιώντας τους αγώνες και τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση αφήνοντάς τους έρμαια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Η πανδημία είναι για το κεφάλαιο μια μεγάλη ευκαιρία για περαιτέρω κέρδη. Μια φάση «δημιουργικής καταστροφής» του κόσμου της εργασίας και της μικρής ιδιοκτησίας. Ακόμα και οι αδυνατούντες οφειλέτες σε τράπεζες και δημόσιο μετατρέπονται σε εν δυνάμει εμπορικές μονάδες και πτωχεύουν, χάνοντας το σπίτι τους, έτσι για να αποκτήσουν οι τράπεζες και τα funds νέες προοπτικές κερδοφορίας.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στις εστίες που πυροδοτούν κινητοποιήσεις ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, και σε όσους αμφισβητούν το δόγμα «νόμος-τάξη-κέρδος». Όποιος κινητοποιείται βαφτίζεται επικίνδυνος για την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, όποιος διαφωνεί θα στοχοποιείται, όποιος δε συμμορφώνεται θα δέχεται την κρατική καταστολή και την αστυνομική βία. Ο στόχος για μια κοινωνία «τάξης και ασφάλειας» που ο λαός θα ζει στην εξαθλίωση με μισθούς πείνας, που θα φοβάται για την ίδια του την υγεία με τσακισμένο το ΕΣΥ, που δεν θα μπορεί να εκφραστεί.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η απαράδεκτη και προκλητική απόπειρα της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου. Οι υπαίτιοι όλων αυτών, εκείνοι που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση, που βάζουν τα συμφέροντα των λίγων πάνω από την υγεία και την ίδια μας τη ζωή, τολμούν τώρα να αναγγείλουν την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου.

Τώρα επιχειρούν να απαγορεύσουν την πορεία του Πολυτεχνείου, σε 10 μέρες θα επιχειρήσουν να απαγορεύσουν την πορεία για το αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση και κάθε προσπάθεια αγωνιστικής διεκδίκησης. Φοβούνται τον Νοέμβρη γιατί κουβαλά αντίσταση, αγώνα, εξέγερση.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν Μητσοτάκη και σε κανέναν Χρυσοχοΐδη να απαγορεύσουν την πορεία του Πολυτεχνείου, Υπάρχουν εκατό λόγοι παραπάνω να γίνει η φετινή πορεία γιατί μοναδικός δρόμος για να σωθούμε είναι να αγωνιστούμε για ζωή, υγεία, εργασία, παιδεία, ελευθερία. Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Αν κάτι απέδειξε το ίδιο το Πολυτεχνείο είναι ότι κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται, δεν είναι ανίκητος! Και για εμάς, πάντα, ο «Νοέμβρης» φορά τα ρούχα των σύγχρονων αναγκών των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Στις 17 Νοέμβρη θα διαδηλώσουμε ξανά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s