Συνεχίζοντας τις ρατσιστικές διακρίσεις από την κυβέρνηση, ψηφίστηκε η επαναπρόσληψη των μεταστ(ρι)ών καθαριστ(ρι)ών με σύμβαση έργου

Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους και σήμερα Δευτέρα 9/11 ψηφίστηκε τελικά στην οικονομική επιτροπή του δήμου της Αθήνας η έγκριση προκήρυξης με την οποία δίνεται η δυνατότητα να επαναπροσληφθούν οι μετανάστ(ρι)ες καθαρίστ(ρι)ες που έχουν απολυθεί εξαιτίας των ρατσιστικών διατάξεων στη νομοθεσία.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των καθαριστ(ρι)ών καθώς και των εκπαιδευτικών σωματείων, του γονεϊκού κινήματος, του αντιρατσιστικού και γενικότερα του εργατικού κινήματος που επί τρεις μήνες πάλεψαν και υποχρέωσαν την κυβέρνηση σε μερική υποχώρηση με αποτέλεσμα να ψηφίσει τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να συνάψουν συμβάσεις έργου για την καθαριότητα των σχολείων. Με βάση αυτό εγκρίθηκε σήμερα η αντίστοιχη προκήρυξη στον δήμο της Αθήνας.

Ο ρατσιστικός αποκλεισμός όμως συνεχίζεται. Η επαναπρόσληψη θα γίνει με σύμβαση έργου και όχι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πολλές/οι εργαζόμενες/οι ζουν και εργάζονται τα περισσότερα χρόνια της ζωής τους στην Ελλάδα, αφού έφυγαν νέες/οι από την Αλβανία και από άλλες χώρες, έχουν οικογένειες, παιδιά που έχουν ιθαγένεια και σπουδάζουν στα πανεπιστήμια ή φοιτούν στα σχολεία, κάποιες/οι έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες ένσημα και βρίσκονται λίγο πριν τη σύνταξη. Πολλές/οι έχουν υποβάλει χαρτιά για πολιτογράφηση και έχουν ακριβοπληρώσει παράβολα, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως εργαζόμενες/οι δεύτερης κατηγορίας, μια και ενώ προσλαμβάνονται για το ίδιο έργο, θα αποζημιώνονται λιγότερο και με διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα.

Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που ψήφισαν και διατήρησαν στη νομοθεσία τον ρατσιστικό αποκλεισμό των μεταναστ(ρι)ων

Δηλώνουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε! Η ρατσιστική διάταξη θα καταργηθεί με τους αγώνες των εργαζόμενων ντόπιων και μεταναστών!

Θα υπερασπίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα των μεταναστ(ρι)ών στη σταθερή εργασία!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης καθώς και τα σωματεία τους στους δήμους, την εκπαίδευση, την υγεία, τους συλλόγους γονέων, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ, την ΟΕΝΓΕ, την ΑΔΕΔΥ να συνεχίσουν τον αγώνα ώστε να ανατραπεί η ρατσιστική ρύθμιση και να εξασφαλιστούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες για την καθαριότητα των σχολείων με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αναγνώριση στο δικαίωμα στην εργασία, όλων των προσφύγων και μεταναστών χωρίς επιπλέον ρατσιστικές διατάξεις αποκλεισμού, αντίθετα διεύρυνση του δικαιώματος και σε αιτούντες άσυλο.

Τίποτα λιγότερο από την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών

Μονιμοποίηση τώρα με έναν νόμο όλων των συμβασιούχων καθαριστ(ρι)ών χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s