Δυναμική απάντηση του κινήματος στην ποινικοποίηση των αγώνων

Με μαζική παρουσία μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και κατοίκων της περιοχής απάντησε το κίνημα στην ποινικοποίηση των αγώνων δια μέσου της κλήτευσης για ένορκη κατάθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως, μετά από εισαγγελική παραγγελία, του πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου και μέλους της ομάδας συλλογικής εκπροσώπησης της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, του πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου καθώς και των διευθυντών του 9ου Γυμνασίου και του 9ου Λυκείου Αθήνας, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, με αφορμή την κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος.

Παρ’ όλη την άρνηση της ηγεσίας του αστυνομικού τμήματος, τελικά πραγματοποιήθηκε η παράσταση των φορέων, αποτελούμενη από την Ομοσπονδία γονέων, Συλλόγους Γονέων, Ένωση 3ου διαμερίσματος, Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας και δημοτικούς συμβούλους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 9ου Γυμνασίου και μέλος της συλλογικής εκπροσώπησης της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, Σιαπάτης Αποστόλης: «Πρόκειται για προσπάθεια εκφοβισμού συλλογικοτήτων που στηρίζουν τα αιτήματα των μαθητών. Αν ήθελε ο εισαγγελέας να ασχοληθεί πραγματικά με τα προβλήματα των δημοσίων σχολείων, θα έπρεπε να λάβει υπόψη του τις ανακοινώσεις των Συλλόγων Διδασκόντων αλλά και των Συλλόγων Γονέων που πριν ακόμη το άνοιγμα των σχολείων αναφέρονταν στις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία αλλά και την επικινδυνότητα του ανοίγματός τους σε πλήρη σύνθεση».

Ενώ η δημοτική σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα κατήγγειλε ότι «η κλήτευση είναι προκλητική και επιλεκτική, μιας και κλήθηκαν εκφοβιστικά οι εκπρόσωποι συλλογικών φορέων με την ιδιότητά τους αυτή. Η εισαγγελία έχει τεράστια ευθύνη γιατί σε μια κρίσιμη περίοδο που οι μαθητικοί αγώνες και το εκπαιδευτικό κίνημα φέρνουν στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα των σχολείων, επιλέγει να ποινικοποιήσει την αντίσταση και τη διεκδίκηση. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Οι κληθέντες κατέθεσαν υπόμνημα που υπογράφουν οι φορείς, με το οποίο υποκινητής των καταλήψεων χαρακτηρίζεται η κυβέρνηση, ενώ καταγγέλλεται η πρακτική των κλητεύσεων.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν την υγειονομική προστασία των σχολείων και τα μορφωτικά δικαιώματα. Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονιών είναι να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών.

Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των αγώνων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s