Καμπάνια της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Αθήνας για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων της πόλης και προβολής διεκδικήσεων του κινήματος για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ξεκίνησε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα με εξορμήσεις στις γειτονιές, στους σταθμούς μετρό, ΗΣΑΠ και λεωφορείων.

Εξαιτίας του συνωστισμού η κατάσταση έχει αναχθεί σε ζήτημα ζωής και θανάτου. Η υποκρισία της κυβέρνησης είναι θανατηφόρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την απαξίωση των ΜΜΜ και αρνείται να πάρει μέτρα ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια και να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής. Οι εργαζόμενοι έχουν μειωθεί αισθητά (από 9.000 προ μνημονίων έφτασαν σήμερα περίπου στους 5.500). 1.100 όλα κι όλα τα λειτουργικά λεωφορεία και τρόλεϋ στην πρωτεύουσα της χώρας (από 2.400 λεωφορεία που υπήρχαν στη δεκαετία 1997-2007).

Και ενώ η κατάσταση χειροτερεύει, η εντελώς κυνική κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πρόσχημα τις νέες συνθήκες σε καιρό πανδημίας, προχωράει στο πρώτο στάδιο ιδιωτικοποίησης που θα επιδεινώσει κι άλλο τις τραγικές συνθήκες στα ΜΜΜ. Ετοιμάζεται να δώσει ζεστό κρατικό χρήμα στις ιδιωτικές εταιρείες προμηθευόμενη 300 μεταχειρισμένα λεωφορεία με τη μέθοδο leasing, κόστους 50 εκατ. ευρώ. Και φυσικά τα ακριβοπληρώνει, ενώ την ίδια στιγμή παραχωρεί το συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ.

Αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ η ήδη άθλια κατάσταση θα επιδεινωθεί ραγδαία γιατί οι ιδιώτες επιδιώκουν τη μεγαλύτερη κερδοφορία με κάθε τρόπο. Έφτασε ο καιρός να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι όλη αυτή η επίθεση στις ζωή και στην καθημερινότητά μας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αποφασιστικά, αγωνιστικά και συλλογικά. Διεκδικούμε Δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες, που να εξυπηρετούν τη μετακίνηση μεταξύ γειτονιών, αλλά και την επικοινωνία με τους υπόλοιπους δήμους του λεκανοπεδίου.

  • Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ
  • Αύξηση των δρομολογίων όλων των ΜΜΜ
  • Άμεση ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών με προσλήψεις μόνιμων οδηγών και αναβάθμιση του στόλου
  • Κατάργηση του εισιτηρίου στα ΜΜΜ

Αυτοί με την πολιτική τους καταστρέφουν την κοινωνία, σπέρνουν φόνο και δυστυχία!

Εμείς με τις διεκδικήσεις μας και τους αγώνες μας μπορούμε να σώσουμε ζωές και δικαιώματα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s