Mια λαοθάλασσα αγωνιστών αντιφασιστών νεολαίας και εργαζόμενων υποχρέωσε στην καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής

Να αποκλειστούν τώρα από ΔΣ και επιτροπές.

Αυτό είναι το αληθινό τείχος, που συνέβαλε αποφασιστικά στην καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, των Αιγύπτιων ψαράδων, του Κουσουρή, του μαχαιρωμένου μετανάστη στην πλατεία Αττικής, των εκατοντάδων θυμάτων των ταγμάτων εφόδου, των επιθέσεων στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, σε δεκάδες αντιφασίστες αγωνιστές, στους αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους φοιτητές και στους εκπαιδευτικούς που απειλήθηκαν και σε όλες κι όλους που δεν σιωπήσαν ούτε μια στιγμή! Οι κήρυκες του ρατσισμού, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας καταδικάστηκαν για αυτό που είναι, μια ναζιστική εγκληματική συμμορία. Η θέση τους είναι στη φυλακή χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Σε αυτό το τείχος ιδιαίτερη θέση έχει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του και ο πατέρας του, η Μάγδα που δε λύγισε ούτε μία στιγμή, που έφτασε μέχρι το τέλος με δύναμη κι αποφασιστικότητα καθώς και ο πατέρας του Σ. Λουκμάν, που στάθηκε εκεί με κουράγιο και αγώνα μέχρι την έκδοση της απόφασης, όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εγκληματική οργάνωση, οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής που με την ιδιαίτερη συμβολή τους συνέβαλαν αποφασιστικά για να λάμψει η αλήθεια.

Η καταδικαστική απόφαση οφείλεται στο αντιφασιστικό εργατικό και νεολαϊστικο κίνημα, σε όλους τους αγωνιστές που ακούραστα και αδιάλειπτα πολέμησαν τη ΧΑ και την ιδεολογία της στη συνείδηση των ανθρώπων. Συνέβαλαν ώστε να αποκαλύπτεται κάθε μέρα ο ρόλος της και οι μισαλόδοξες και μισάνθρωπες αντιλήψεις της, αγωνίστηκαν ώστε οι χρυσαυγίτες να μην έχουν γειτονιές για να σταθούν, ακύρωσαν τις συγκεντρώσεις τους και τις επιθέσεις τους στον δρόμο. Η καταδίκη ανήκει σε όσους αντιπάλεψαν τη ΧΑ, την εγκληματική της δράση και την ιδεολογία της όταν εκείνη είχε μεγάλα ποσοστά και θέσεις στο κοινοβούλιο και στα διάφορα όργανα.

Σε αυτούς και τη δράση τους οφείλεται η απόφαση, η οποία στέκεται απέναντί σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που νομιμοποίησαν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ενσωματώνοντας στον πολιτικό τους λόγο όλο το ιδεολογικό της οπλοστάσιο, κάνοντας κρατική πολιτική τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και όλη την ακροδεξιά ρητορική.

Υπάρχουν και πολιτικές δυνάμεις που όταν η ΧΑ δυνάμωνε όχι μόνο σιώπησαν, αλλά και τη νομιμοποίησαν. Επέτρεψαν την παρουσία των χρυσαυγιτών δολοφόνων στα πάνελ των τηλεοράσεων, στις εξέδρες των παρελάσεων, με χειροφιλήματα και αβρότητες, δίπλα σε υπουργούς στο Καστελόριζο, στο όνομα του ότι ήταν ένα «νόμιμο κόμμα του κοινοβουλίου» και, κυρίως, όταν έδιναν τροφή στον ρατσιστικό της λόγο με τις πολιτικές επιλογές τους.

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας είχε τον εγκληματία Κασιδιάρη στη δύναμή του και οι νόμοι του έδιναν δυνατότητα να συμμετέχει σε κάθε επιτροπή. Μάλιστα, ενώ το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει πλήθος ψηφισμάτων εναντίων της ΧΑ, δεν αφαίρεσε από την παράταξή της ούτε μία από τις διευκολύνσεις που της παρείχε τόσα χρόνια, αποδεικνύοντας σε πλήθος περιπτώσεων ότι τα πυρά του είναι άσφαιρα. Το έκανε μόνο τώρα, μετά την καταδικαστική απόφαση.

Όμως η δημαρχία οφείλει να πάρει και όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να αποκλειστούν από το δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές οι σύμβουλοί που εκλέχτηκαν με την υποστήριξη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Εμείς γνωρίζουμε ότι η δικαστική απόφαση είναι νίκη του κινήματος, αλλά και ότι με τον φασισμό και τον ναζισμό δεν ξεμπερδεύεις στα δικαστήρια, καθότι αυτοί γεννιούνται διαρκώς από τον καπιταλισμό που τους θρέφει και τους χρειάζεται.

Όσο ο καπιταλισμός βυθίζεται πιο πολύ στην κρίση του, όσο το «όραμα» που προσφέρει είναι η φτώχια, η ανεργία, η αρρώστια και ο θάνατος, τόσο θα στρέφεται στο τελευταίο του όπλο για να για να συντρίψει τον λαό και να επιβιώσει, τον φασισμό. Γι’ αυτό και το τέρας του φασισμού θα βρίσκεται διαρκώς, άλλοτε φανερά κι άλλοτε συγκαλυμμένα, κάτω από την προστασία του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών του.

Ο αγώνας βεβαίως συνεχίζεται. Ο αντίπαλος είναι πάντα απέναντί μας με όλες του τις δυνάμεις, οικονομικές, πολιτικές, ιδεολογικές, με το κράτος και το παρακράτος του.
Ωστόσο δεν είναι άτρωτος!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s